Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Η Mparolas Aluminium Systems ανέλαβε το project του The Port Square Hotel στον Πειραιά

Το 4άστερο The Port Square Hotel, που διαθέτει 53 δωμάτια και σουίτες, άνοιξε τον περασμένο Ιούνιο δίπλα στο λιμάνι του Πειραιά.

Το όραμα του ιδιοκτήτη του The Port Square που κλήθηκε να πραγματοποιήσει η εταιρεία «Αφοί Μπαρόλα Ι.Κ.Ε.», με διακριτικό τίτλο Mparolas Aluminium Systems, που ιδρύθηκε το 1978 από το Χρήστο Ι. Μπαρόλα με έδρα τη Χαλκίδα, με σκοπό τη δραστηριοποίηση στο χώρο των συστημάτων αλουμινίου και μεταλλικών κατασκευών, ήταν η δημιουργία ενός σύγχρονου, με υψηλή αισθητική ξενοδοχείου που θα καλύπτει τις ανάγκες κάθε επισκέπτη.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Βασική απαίτηση ήταν η μεγάλη μείωση της ηχορύπανσης λόγω της τοποθεσίας του έργου, όπως και η υψηλή ενεργειακή απόδοση των κουφωμάτων.

Eπιλέχθηκαν υλικά υψηλών προδιαγραφών με σκοπό τις υψηλές επιδόσεις θερμομόνωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση δαπανών κλιματισμού & θέρμανσης και την ανθεκτικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκαν θερμοδιακοπτόμενα ενεργειακά κουφώματα EOS 60 Hybrid & ESS 47 Hybrid της Europa Profil Aluminium S.A. σε χρώμα 9005 Μαt της POWDER COATINGS NEOKEM SA, καθώς και διπλοί ενεργειακοί υαλοπίνακες laminated με ηχομονωτική μεμβράνη για την αποφυγή ενοχλητικών θορύβων της Saint-Gobain Hellas και την εξασφάλιση ηρεμίας των επισκεπτών του ξενοδοχείου.

Στην εξωτερική όψη διατηρήθηκε η ορθομαρμάρωση και συμπληρωθήκαν στοιχεία αρχιτεκτονικών προεξοχών από σύνθετα πάνελ αλουμινίου etalbond® FR, χρώμα Orbit Black της Elval Colour περιμετρικά των κουφωμάτων.

Το αποτέλεσμα έρχονται να ολοκληρώσουν το μεταλλικό στέγαστρο κεντρικής εισόδου και τα μεταλλικά διακοσμητικά διαχωριστικά στο Lobby, για την επίτευξη της minimal και μοντέρνας αισθητικής του χώρου.

Μελέτη – Κατασκευή: Eleven Constructions

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης