Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Το πρώτο μουσείο στον κόσμο για τη χαμένη Ατλαντίδα άνοιξε τις πόρτες του στη Σαντορίνη

Η Ατλαντίδα είναι η πιο διάσημη μυθολογική πόλη στον κόσμο. Εκατοντάδες βιβλία, ταινίες και θεωρίες βασίστηκαν σε αυτόν το μύθο. Όλα ξεκίνησαν με την αναφορά του Πλάτωνα σε μια χαμένη ιδανική πόλη, μια πόλη με έναν μεγάλο και προηγμένο πολιτισμό.

Πολλά μέρη του κόσμου διεκδικούν την τοποθεσία της χαμένης πόλης, όμως η Σαντορίνη σε συνδυασμό με τη μεγάλη έκρηξη που έγινε στην αρχαιότητα, είναι μια από τις επικρατέστερες εξηγήσεις του μύθου.

Βασισμένο σε αυτή τη θεωρία, πριν λίγες ημέρες, στις αρχές Μαΐου, ξεκίνησε τη λειτουργία του στη Σαντορίνη το Lost Atlantis Experience Museum.

Στο μουσείο με τη χρήση σύγχρονων και καινοτόμων τεχνολογιών οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να:

– Ανακαλύψουν τις αποδείξεις που συνδέουν το μύθο της Ατλαντίδας με την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης.

– Εξερευνήσουν μια διαδραστική τοιχογραφία μαθαίνοντας για τη ζωή του Πλάτωνα που τον ενέπνευσε για την ιδανική πολιτεία.

– Δουν το μεγαλύτερο διόραμα της Ατλαντίδας και την καθημερινή ζωή των κατοίκων της με τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality).

– Zήσουν με όλες τις αισθήσεις τους το σεισμό, το τσουνάμι και την έκρηξη του ηφαιστείου που οδήγησαν στην καταστροφή της Ατλαντίδας μέσα από μια ανεπανάληπτη 9D εμπειρία.

– Παρακολουθήσουν τη γεωμορφολογική εξέλιξη του νησιού από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα.

 

Το μουσείο βρίσκεται στο Μεγαλοχώρι και είναι επισκέψιμο καθημερινά 09:00 – 21:00. Το γενικό εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ και το παιδικό (6 – 12 ετών) κοστίζει 6 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στο 2286085076 ή στο www.lost-atlantis.com

 

 

 

Πηγή: www.atlantea.news

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram

Post Tags
Share Post