Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Mossa Well Being Hotel: Νέο ξενοδοχειακό concept στα Χανιά από Destsetters και Origami Design Lab

Τα Χανιά υποδέχονται ένα ολοκαίνουριο ξενοδοχειακό concept από το Destsetters, το οποίο σηματοδοτεί έναν νέας λογικής σχεδιασμό ξενοδοχείων, αλλά και παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο συνεργάστηκαν οι Hotel Concept Makers του Destsetters με τους ιδιοκτήτες και μια ομάδα από νέους Designers, δημιουργώντας ένα πρωτότυπο ξενοδοχείο.

Ο σχεδιασμός των ξενοδοχείων έχει περάσει, πλέον, σε μια νέα εποχή, καθώς ο υψηλός ανταγωνισμός, αλλά και οι λειτουργικές ανάγκες ενός ξενοδοχείου απαιτούν τη συνεργασία πολύ περισσότερων συντελεστών, καθώς και ένα ισχυρό όραμα από τον ιδιοκτήτη.

Στο πλαίσιο αυτό, το Destsetters έχει λανσάρει τα τρία τελευταία χρόνια την Premium Hotel Concept Making υπηρεσία, που έρχεται να συνδέσει το όραμα των ιδιοκτητών με τους βασικούς συντελεστές ανάπτυξης του καταλύματος, όπως αρχιτέκτονες και designers, διασφαλίζοντας τόσο την υψηλή εμπορικότητα του νέου brand όσο και το λειτουργικό του operation.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ένα από τα παραδείγματα της καινοτόμου αυτής υπηρεσίας εγκαινιάστηκε τον Αύγουστο στους Αγίους Αποστόλους των Χανίων, το Mossa Well Being Hotel, που αποτελεί μια φρέσκια προσέγγιση που αποδεικνύει ότι ακόμη και ένα μικρότερο ξενοδοχείο μπορεί να ξεχωρίσει μέσα από το δυνατό του concept, αλλά και τον υψηλής αισθητικής σχεδιασμό.

Συνδυάζοντας τη χορευτική κουλτούρα των ιδιοκτητών, τον Well Being χαρακτήρα λόγω τοποθεσίας, αλλά και μια αναγνωρίσιμη αισθητική γραμμή, το Mossa μετατρέπεται σε ένα μοναδικό ξενοδοχείο με ισχυρή ταυτότητα και όραμα.

Αν και το Hotel Concept Making δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες υπηρεσίες για την προδιαγραφή ενός νέου ή υπό ανακαίνιση ξενοδοχείου.

Περιλαμβάνει, στην ουσία, όλη τη μελέτη και την έρευνα που προηγείται της αρχιτεκτονικής διαδικασίας, έτσι ώστε να δοθεί στη σχεδιαστική ομάδα ένα ολοκληρωμένο brief, με όλη την ιδέα, το όραμα, τις υπηρεσίες και το ενδεικτικό operation, έτσι ώστε να μπορεί να σχεδιαστεί ένα σωστό ξενοδοχειακό προϊόν με αυξημένη εμπορικότητα.

Στο Mossa, αν και η κατασκευή είχε ήδη ξεκινήσει, ο ιδιοκτήτης απευθύνθηκε στην ομάδα του Destsetters, αναζητώντας την κατεύθυνση του καταλύματος που θα το έκανε ξεχωριστό.

Οι Hotel Concept Makers του Destsetters, ανέλυσαν σε βάθος την περίπτωση του συγκεκριμένου καταλύματος, προδιαγράφοντας μια διαφορετική κατεύθυνση από την αρχική, με στόχο να αναδειχθεί το όραμα του ίδιου του ιδιοκτήτη, ο οποίος απέβλεπε σε ένα ποιοτικό ξενοδοχείο που θα είχε μια ιστορία να διηγηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, το Destsetters ανέδειξε την εμπειρία του ιδιοκτήτη στο κομμάτι του χορού, αφού ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης μιας από τις πιο γνωστές Σχολές Χορού στα Χανιά, συνδυάζοντάς την με τις μοναδικές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει ο ταξιδιώτης στην ευρύτερη περιοχή – όπως δραστηριότητες στις διπλανές παραλίες αλλά και στο παρακείμενο άλσος.

Μέσα από αυτό το πρίσμα γεννήθηκε το Mossa Well Being Hotel: Mossa που σημαίνει κίνηση στα ιταλικά, συνοδευόμενο με το tagline «well being», που υποδηλώνει τις δραστηριότητες ευεξίας που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης, εντός και εκτός του καταλύματος.

Θέλοντας να αποτυπώσει το concept στην καθημερινή εμπειρία του πελάτη μέσα στο ξενοδοχείο, το Destsetters προδιέγραψε και μία εξειδικευμένη φωτογράφιση στο παρακείμενο άλσος αλλά και στις κοντινές παραλίες, προκειμένου να αποτυπωθούν με μοναδικό τρόπο σκηνές κίνησης και χορού στον περιβάλλοντα χώρο του καταλύματος.

Με τη δημιουργία του νέου concept αλλά και του αναλυτικού brief, επαναπροσδιορίστηκε όλος ο σχεδιασμός και οι προοπτικές του καταλύματος και προστέθηκαν στην ομάδα ανάπτυξης του ξενοδοχείου οι Designers του Origami Design Lab, που ανέλαβαν το νέο σχεδιασμό.

Το νεόδμητο Mossa Well Being hotel, που θα είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, βρίσκεται μία ανάσα δίπλα από τη θάλασσα και τις τέσσερις πανέμορφες αμμουδερές παραλίες των Αγίων Αποστόλων, τη φύση με το πευκόφυτο πάρκο και τη διαμορφωμένη διαδρομή για τρέξιμο και περίπατο.

Το Mossa Well Being Hotel διαθέτει δεκαεννέα ευρύχωρα, μοντέρνας διακόσμησης δωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν έως τέσσερα άτομα, μια μεγάλη και άρτια εξοπλισμένη αίθουσα χορού, που προσφέρει ατομικά και ομαδικά μαθήματα χορού, ψυχαγωγίας και βελτίωση φυσικής κατάστασης, ένα σύγχρονο κέντρο εκγύμνασης, χώρο ευεξίας με χαμάμ και σάουνα, μεγάλη εξωτερική πισίνα και pool bar.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media