Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Οι μορφές τουρισμού στις οποίες στοχεύει για το 2021 η Περιφέρεια Θεσσαλίας

 

Στην ποιοτική και θεματική εξειδίκευση θα «ποντάρει» τουριστικά για το 2021 η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το βάρος θα πέσει στοχευμένα σε τουρίστες που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, τα περιπατητικά μονοπάτια, τη γαστρονομία, το ποδήλατο και φυσικά στην κατάδυση.

 

ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αποτελεί το δεύτερο σε σειρά τουριστικό προϊόν με τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν δαπάνη παγκοσμίως. Μετά την επιτυχημένη ανάδειξη του «Παρθενώνα των ναυαγίων» στην Αλόννησο, του υποβρυχίου ναυαγίου της Περιστέρας, η Περιφέρεια συνεχίζει με την ανάδειξη και έναρξη δραστηριοτήτων στην Αμαλιάπολη με το εκεί ναυάγιο των βυζαντινών χρόνων.

Στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Σποράδων, Παγασητικού και παραλίων Λάρισας υπάρχουν και άλλα ναυάγια τα οποία αναδεικνύοντάς τα θα σχηματιστεί το πρώτο, πανελλαδικά, δίκτυο υποβρύχιων μουσείων και καταδυτικών πάρκων, ώστε να αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών του είδους.

 

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το 2020 υπογράφηκε το σύμφωνο συνεργασίας με το σύνδεσμο bike friendly και έγινε η πρώτη Περιφέρεια που ξεκινά δράσεις στον ποδηλατικό τουρισμό με αξιοποίηση υποδομών και με δράσεις ποδηλατικών διαδρομών.

Με στόχο την αξιοποίηση της ποδηλασίας ως δραστηριότητας που μπορεί να αναδείξει περαιτέρω τον προορισμό Θεσσαλία σε νέους επισκέπτες, αθλητικά γκρουπ, φίλους του ποδηλάτου, των εναλλακτικών δραστηριοτήτων, αλλά και των τουριστών που θέλουν να περιηγηθούν στην περιοχή με ένα ήπιο μέσο όπως είναι το ποδήλατο.

Από το Πήλιο έως τον Όλυμπο και τα Μετέωρα, από τα ορεινά χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων έως τις απέραντες ακτογραμμές στα Παράλια της Λάρισας, από το Βόλο έως τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, ένας μοναδικός συνδυασμός με τόπους φυσικής και πολιτισμικής ομορφιάς, οι περιοχές αυτές είναι σε θέση να αναδείξουν νέες μορφές βιώσιμου τουρισμού, σύμφωνα με το πλάνο της Περιφερειακής Αρχής.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Όπως έγινε γνωστό, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει στην ομάδα εργασίας γαστρονομικού τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού με κύριο στόχο μέσα από στοχευμένες δράσεις, η Θεσσαλία, μέσω της γαστρονομίας, μακροχρόνια να αποτελεί, βασική επιλογή των επισκεπτών της χώρας μας.

 

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα για το 2021 ετοιμάζονται υποδομές και νέα περιπατητικά μονοπάτια.

Η σημασία του περιπατητικού τουρισμού είναι μεγάλη, μιας και είναι μετά την ποδηλασία (59%) και την κολύμβηση (57%), η τρίτη δημοφιλέστερη μορφή ήπιας αθλητικής ενασχόλησης στη Γερμανία σε ποσοστό 41%, ενώ είναι η δημοφιλέστερη μορφή αξιοποίησης ελεύθερου χρόνου.

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε μια εποχή αυξημένης συνειδητοποίησης των αρνητικών επιπτώσεων της μόλυνσης του πλανήτη, μία ανερχόμενη κατηγορία τουριστικού προϊόντος είναι ο περιβαλλοντικός τουρισμός, που αναφέρεται στο φυσιολατρικό τουρισμό, στην παρατήρηση άγριας ζωής, στην παρατήρηση και τη βιωματική συμμετοχή των τουριστών στη ζωή των μόνιμων κατοίκων μιας περιοχής, στον οικολογικό τουρισμό με την προαγωγή περιοχών φυσικού κάλους και στον αγροτουρισμό.

Αρχικά η Περιφέρεια Θεσσαλίας στοχεύει -με συνθήκες κανονικότητας- στις παρακάτω κατηγορίες τουριστών και χώρες:

* Γερμανία: youth & adults 50+
* Γαλλία: adults 50+
* Ρωσία: μαθητικά groups
* Ισραήλ: youth + adults
* Κορέα – Ιαπωνία: γενικού τουρισμού
* Ολλανδία: εναλλακτικές μορφές
* Ελλάδα

Ο προϋπολογισμός προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το 2021 ανέρχεται στις 420.000 ευρώ.

 

Πηγή: www.eleftheria.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media