Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Μόνο με αρνητικό τεστ θα μπορούν να ταξιδεύουν Έλληνες στην Κύπρο από τις 6 Αυγούστου

 

Μετά από τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού που εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, το κυπριακό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι, μετά από αξιολόγηση, η χώρα μας κατατάσσεται πλέον στην Κατηγορία Β (ενώ ήταν στην Α) με ισχύ από τις 6 Αυγούστου 2020.

Για σκοπούς διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας και εποπτείας της επιδημιολογικής εικόνας, πέραν από τους αυξημένους ελέγχους που διενεργούνται σε πτήσεις από τη Βρετανία, αυξάνονται μέχρι και τις 6 Αυγούστου οι δειγματοληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Σημειώνεται πως οι Κύπριοι πολίτες και μέλη της οικογένειάς τους και οι νόμιμα διαμένοντες στο νησί έχουν την επιλογή να πραγματοποιήσουν τη μοριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στα αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου. Το κόστος της εξέτασης καλύπτεται από τους ίδιους τους ταξιδιώτες.

Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα από τις 6 Αυγούστου θα απαιτείται να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο κατά τις τελευταίες τουλάχιστον 72 ώρες προ της αναχώρησης και να έχουν Πιστοποιητικό, που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό, όπως ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες από χώρες της Κατηγορίας Β.

Τονίζεται, επιπλέον, ότι απαιτείται από όλους τους επιβάτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, να υποβάλουν αίτηση για το Cyprus Flight Pass (https://cyprusflightpass.gov.cy/) εντός 24 ωρών πριν την αναχώρηση της πτήσης τους.

 

Πηγή: www.philenews.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Share Post