Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Μόλις στο 30% φτάνει η πληρότητα στα κάμπινγκς

CAMPING

Μειωμένες είναι φέτος οι πληρότητες στα οργανωμένα κάμπινγκς σε όλη την Ελλάδα και οι ιδιοκτήτες τους προσπαθούν πλέον με προσφορές και εκπτώσεις, έστω και την τελευταία στιγμή, να μειώσουν τη ζημιά.

Σύμφωνα με την πανελλήνια ένωση κάμπινγκ, η πληρότητα φτάνει το 30% πανελλαδικά και η φετινή χρονιά συγκρίνεται με εκείνη του 1990.

Το καλό ξεκίνημα της τουριστικής χρονιάς από τα τέλη Απριλίου γέμιζε αισιοδοξία και αν και ο καιρός δεν αποδείχτηκε σύμμαχος τον Ιούνιο, οι ιδιοκτήτες εκτιμούσαν ότι η φετινή χρονιά θα μπορούσε να δώσει ανάσα στις εκατοντάδες επιχειρήσεις. Όμως η κρίση στη σχέση της χώρας με τους πιστωτές έφερε μείωση των αφίξεων τον Ιούνιο μέχρι και 60% και τον Ιούλιο μέχρι και 35% και, όπως αναμενόταν, μείωση των ημερών της παραμονής των επισκεπτών.

«Δεν προλαβαίνουμε να ανακάμψουμε από το δυστύχημα που συνέβη το προηγούμενο διάστημα. Αν και η σεζόν σε κάποια μέρη κρατάει μέχρι και τέλη Σεπτέμβρη, η συντριπτική πλειοψηφία των camping έχει κίνηση μέχρι τις 18 Αυγούστου. Η φετινή σεζόν έχει χαθεί. Αυτή τη στιγμή η πληρότητα κινείται στο 25 με 30%. Για παράδειγμα σε κάμπινγκ στην Αρχαία Ολυμπία που δουλεύει αποκλειστικά με ξένους τουρίστες, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 9 – 10 τροχόσπιτα, δηλαδή 20 άτομα, με τη δυναμικότητα του χώρου να είναι για 300», περιγράφει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ Κώστας Παπαδόπουλος.

Πηγή: www.e-typos.com

Share Post