Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Μόδα οι γάμοι Τούρκων στη Θεσσαλονίκη

GNTO

«Μόδα» τείνει να γίνει για αρκετούς Τούρκους, να επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη, συνοδεία πλήθους συγγενών τους και με την ευκαιρία αυτή να παντρεύονται με πολιτικό γάμο στο τουρκικό προξενείο.

Ολοένα και περισσότερα ζευγάρια περνούν την είσοδο του τουρκικού προξενείου μαζί με φίλους και συγγενείς, καθώς έχουν επιλέξει να παντρευτούν στη Θεσσαλονίκη, συνδυάζοντας έτσι το γάμο τους με το γαμήλιο ταξίδι.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραχώρησε το τουρκικό προξενείο στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), παρατηρείται μια αύξηση γάμων τα τελευταία χρόνια. Είναι αξιοσημείωτο ότι ενώ το 2014 τελέστηκαν είκοσι πολιτικοί γάμοι στη Θεσσαλονίκη, μέσα στους πρώτους μήνες του 2015 οι τελέσεις του μυστηρίου τείνουν να πλησιάσουν τα νούμερα του περασμένου χρόνου.

Ο βασικός λόγος της επιλογής των περισσότερων -σύμφωνα με τους υπεύθυνους του τουρκικού προξενείου- είναι πως η Θεσσαλονίκη αποτελεί γενέτειρα του Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ μετά την τέλεση του γάμου τους φροντίζουν να αποτυπώνουν μία από τις ωραιότερες μέρες της κοινής τους ζωής, βγάζοντας φωτογραφίες στο Μουσείο – οικία του Κεμάλ Ατατούρκ.

«Είναι μεγάλες ομάδες 30 – 40 ατόμων που συνδυάζουν το γάμο τους με κάποιο πάρτι. Οι γάμοι δεν είναι μια απλή τουριστική διαδικασία. Επειδή η απόφαση να παντρευτούν στη Θεσσαλονίκη θα τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή είναι σαν πρεσβευτές της πόλης, καθώς το λένε παντού», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης Στέφανος Χατζημανώλης.