Επενδυτικό πλάνο για την κατασκευή έξι ξενοδοχείων και την αύξηση του αριθμού των δωματίων των ξενοδοχείων του από τις 5.500 στις 6.500 έχει δρομολογήσει ο όμιλος Mitsis Hotels.
Ο όμιλος έχει υποβάλει στο Enterprise Greece αίτημα υπαγωγής στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων σχέδιο για την ανάπτυξη τριών 5άστερων ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 225 δωματίων και 450 κλινών στην περιοχή Ελιά της Μυκόνου.
Παράλληλα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την M.A. Angeliades Inc, η οποία ολοκληρώνει αυτές τις μέρες την απόκτηση από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), της έκτασης των 400 στρεμμάτων στα Αφάντου της Ρόδου, με σκοπό τη δημιουργία άλλων τριών ξενοδοχείων εκεί.
Στα Αφάντου της Ρόδου, ο όμιλος σχεδιάζει την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου με 400 δωμάτια, 60 bungalows, 20 βίλες, μαρίνα και γήπεδο γκολφ, δεύτερου ξενοδοχείου 4 αστέρων 120 δωματίων, τρίτου 5άστερου boutique ξενοδοχείου με 100 δωμάτια, αλλά και την κατασκευή 90 πολυτελών βιλών, 140 – 450 τ.μ. η κάθε μία προς πώληση, αλλά και μαρίνας και αθλητικών εγκαταστάσεων.
H επένδυση στη Ρόδο θα κοστίσει πάνω από 225 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς ο συνολικός προϋπολογισμός των νέων επενδύσεων της Mitsis Hotels σε Μύκονο και Ρόδο εκτιμάται πως θα αγγίξει τα 400 εκατομμύρια.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχέδια της Mitsis Hotels για την επόμενη πενταετία δεν περιορίζονται σε αυτά τα νέα έξι ξενοδοχεία, αλλά προβλέπουν την απόκτηση ή την ανάπτυξη και άλλων μονάδων, κάποιες εκ των οποίων ενδεχομένως και στο εξωτερικό.
Πηγές: www.moneyreview.gr, www.newmoney.gr