Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Mitsis Hotels: Επένδυση 50 εκατ. στα Καμένα Βούρλα

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου έγινε από τον όμιλο Mitsis Hotels, η παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου για την αναβίωση της λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων, που αποβλέπει στην επανένταξη της περιοχής στον τουριστικό χάρτη και στην ανάδειξή της εκ νέου σε προορισμό για δραστηριότητες που συνδέονται με την ευεξία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Mitsis Hotels Σταύρος Μήτσης και η Πρόεδρος Χριστίνα Μήτση, ξενάγησαν τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο χώρο και τον ενημέρωσαν για τα έργα που θα γίνουν στο πλαίσιο της μακροχρόνιας μίσθωσης που υπογράφηκε ύστερα από διαγωνισμό ανάμεσα στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και στον πλειοδότη όμιλο Mitsis.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το σχέδιο του ομίλου προβλέπει επένδυση 50 εκατ. ευρώ σε έκταση 475 στρεμμάτων που θα περιλαμβάνει:

– Τη ριζική ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του υφιστάμενου ιστορικού 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Γαλήνη» (Galini Wellness Spa & Resort) και του κέντρου θαλασσοθεραπείας.

– Την αποκατάσταση και επαναλειτουργία των εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων «Ράδιον» και «Θρόνιον», των επίσης εγκαταλελειμμένων υδροθεραπευτηρίων «Ασκληπιός» και «Ιπποκράτης» και την αξιοποίηση και αναβάθμιση της αναγνωρισμένης ιαματικής πηγής «Γεωργαλά».

– Τη βελτίωση και συντήρηση των χώρων πρασίνου και των πεζόδρομων.

– Τον επανασχεδιασμό του παραθαλάσσιου μετώπου μέσω της κατασκευής πεζόδρομου, ποδηλατόδρομου και παραλιακού πάρκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 500 νέες θέσεις εργασίας από την επένδυση του ομίλου Mitsis Hotels στα Καμένα Βούρλα.