Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Τα Mitsis Hotels διακρίθηκαν στις «31 Most Sustainable Companies in Greece»

Ο Όμιλος MITSIS HOTELS διακρίθηκε για την Εταιρική Υπευθυνότητά του στις «31 Most Sustainable Companies in Greece» για το 2022, σε επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου από το QualityNet Foundation.

Η νέα ολιστική στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) του Ομίλου με τίτλο «A story of change» αναπτύσσει πλήθος δράσεων για την αντιμετώπιση καίριων σύγχρονων προκλήσεων του κλάδου, συνεισφέροντας το 5% των ετήσιων καθαρών κερδών του σε κοινωνικές δράσεις.

 

 

Οι πέντε πυλώνες του προγράμματος αφορούν σε:

• Τοπικές Κοινωνίες: Ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και διαρκής υποστήριξη εθελοντικών και κοινωνικών δράσεων.

• Ελληνικότητα: Αναβίωση και προώθηση της ελληνικής ιστορίας και παράδοσης.

• Διαφορετικότητα, ισότητα & ένταξη: Ενίσχυση των μειονοτήτων, συνεχής στήριξη και ανάπτυξη των 3.500 εργαζομένων του Ομίλου.

• Νέες ευκαιρίες: Εφαρμογή τεχνολογικών καινοτομιών, υποστήριξη επιστημονικών συνεδρίων και ανάδειξη τοπικών ταλέντων στον αθλητισμό και τις τέχνες.

• Περιβάλλον: Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των 17 ξενοδοχείων του και προστασία της βιοποικιλότητας των πέντε προορισμών δραστηριοποίησης του Ομίλου.

Ο Όμιλος MITSIS HOTELS ξεχώρισε ως ο μοναδικός Ξενοδοχειακός Όμιλος για τις επιδόσεις του.

Για τη βράβευση της εταιρείας, οι επιτροπές αξιολόγησης του Qualitynet Foundation έλαβαν υπόψη τον επιχειρηματικό αντίκτυπο του Ομίλου σύμφωνα με την αποτίμηση της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης ESG, τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται, τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων μερών και τον τρόπο δημοσιοποίησης και επαλήθευσης των μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών.

Στην τελετή βραβεύθηκαν επίσης οι κορυφαίες εταιρείες των σημαντικότερων κλάδων της Ελληνικής Οικονομίας:

ALUMIL, BAYER, ELVAR HALCOR, ENEL GREEN POWER, ENERGEAN, EUROBANK, EUROPEAN RELIANCE, GENESIS PHARMA, HELLAS GOLD, HELLENIC PETROLEUM, ΗΡΑΚΛΗΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΥΓΕΙΑ, IMERYS, INTERAMERICAN, LAMDA DEVELOPMENT, LIDL HELLAS, MAILLIS METAL SOLUTIONS, ΜΕΓΑ, MOTOR OIL, MSD, MYTILINEOS, NESTLÉ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΟΤΕ, OFET, POLYECO, QUEST GROUP, TITAN, TOYOTA HELLAS, WIND.

«Με προορισμό μας τη Βιώσιμη Φιλοξενία, δεσμευόμαστε για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας με ήθος και διαφάνεια σε όλες μας τις λειτουργίες. Βελτιώνουμε σταθερά τις περιβαλλοντικές μας επιδόσεις, επενδύουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό και αναγνωρίσουμε ότι η πρόοδός μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Η βιωσιμότητα είναι βασικό κριτήριο για την ανταγωνιστικότητά μας και φιλοδοξούμε να αποτελούμε πρότυπο για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη της χώρας», δήλωσε ο Σταύρος Μήτσης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

Η διάκριση του Ομίλου προστίθεται σε μία σειρά βραβεύσεων από εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς, όπως Blue Flag, Green Key, ISO και Travelife Gold Certification.

Τέλος, ο Όμιλος δημοσιεύει ετήσιο Απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που περιέχει το σύνολο των δράσεων κοινωνικής προσφοράς και περιβαλλοντικών πρακτικών της εταιρείας.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Share Post