Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Μήνυμα αισιοδοξίας από το εκθεσιακό τουριστικό «δίδυμο» Philoxenia – Hotelia

Μήνυμα αισιοδοξίας για τον ελληνικό τουρισμό στέλνει το τουριστικό εκθεσιακό «δίδυμο» Philoxenia – Hotelia, που ξεκινάει σήμερα 12 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι εκθέτες των Philoxenia και Hotelia ανέρχονται συνολικά σε 235 και προέρχονται από 12 χώρες και ειδικότερα από Ελλάδα, Πολωνία, Κύπρο, Αρμενία, Πορτογαλία, Βιετνάμ, Ινδία, Αζερμπαϊτζάν, Λουξεμβούργο, Ιορδανία, Ιράκ και Βρετανία.

Η εγχώρια τουριστική βιομηχανία είναι επίσης παρούσα, ενώ Τιμώμενος Δήμος της Philoxenia είναι αυτός της Επιδαύρου.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στους εκθέτες περιλαμβάνονται το υπουργείο Τουρισμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), που έχει υπό την αιγίδα του τις δύο εκθέσεις, τουριστικές start-ups μέσω του Επιταχυντή του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) Capsule T, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις δόμησης, τεχνολογίας, επίπλων, κατασκευών, εξοπλισμού και ανακαίνισης, που απευθύνονται στον κλάδο του τουρισμού, οι σημαντικότεροι θεσμικοί φορείς ΞΕΕ, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ, ΠΟΞ και τουριστικοί προορισμοί της χώρας.

Στο πλαίσιο της Philoxenia θα πραγματοποιηθούν πάνω από 2.500 προγραμματισμένα ραντεβού προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών (hosted buyers) με εκθέτες.

Οι hosted buyers ξεπερνούν τους 70 με φυσική παρουσία από 27 χώρες, ενώ οι δύο εκθέσεις θα υποδεχθούν και επισκέψεις ομαδικών αποστολών εμπορικών επισκεπτών.

Μεταξύ των πολλών παράλληλων εκδηλώσεων της Philoxenia ξεχωρίζει το συνέδριο της με θέμα «Τουρισμός Εμπειρίας: Αναζητώντας την Αυθεντικότητα», που φέτος θα διερευνήσει την τάση της αναζήτησης για πιο βιωματικές τουριστικές δραστηριότητες που εμπεριέχουν το στοιχείο της ανακάλυψης, της εμβάθυνσης στην εμπειρία του διαφορετικού και του συγχρωτισμού με την τοπική κοινωνία και τον ιδιαίτερο πολιτισμό της.

Το συνέδριο πραγματοποιείται αύριο Σάββατο 13 Νοεμβρίου στο Περίπτερο 14 και την εναρκτήρια ομιλία του θα εκφωνήσει ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ενώ κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Δρ Μαριάννα Σιγάλα, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και πολυβραβευμένη ερευνήτρια του τουρισμού.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν αναγνωρισμένοι ομιλητές από την ακαδημαϊκή κοινότητα, σημαντικοί εκπρόσωποι τουριστικών φορέων, αλλά και επιτυχημένοι επαγγελματίες της εγχώριας τουριστικής αγοράς.

Στο πλαίσιο της Hotelia ξεχωρίζουν οι ενότητες All About Gastronomy και All About Café, όπου θα παρουσιαστούν δράσεις με ιδιαίτερες γεύσεις και ιδέες, μοναδικοί συνδυασμοί προϊόντων και βραβευμένοι παραγωγοί, που θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις κάθε ενδιαφερόμενου επαγγελματία.

Το ελληνικό πρωινό, συνώνυμο της φιλοξενίας της χώρας και η ελληνική «καλημέρα» μπαίνουν στο τραπέζι στον ιδιαίτερο χώρο του All About Gastronomy στο περίπτερο εννιά.

Παράλληλα θα παρουσιαστούν όλες οι τάσεις και οι νέες εφαρμογές στον κλάδο της γαστρονομίας, που ενισχύθηκαν και εδραιώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το All About Café από την άλλη πλευρά αποτελεί μια ενότητα αφιερωμένη στην τέχνη της δημιουργίας καφέ με workshops και με το μοναδικό Latte Art ThrowDown Competition.

 

Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου

Το δικό του μήνυμα για τη σύνδεση του εμβολιασμού με την επιστροφή μας στην οικονομική και κοινωνική μας ζωή έστειλε από την Κύπρο από όπου βγήκε διαδικτυακά, εξαιτίας καραντίνας που τον κράτησε μακριά από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo, Τάσος Τζήκας.

«Είμαι στην Κύπρο σε καραντίνα χωρίς κανένα σύμπτωμα. Μόνο τα εμβόλια και η επιστημονική γνώση σε συνδυασμό με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε την οικονομική και κοινωνική μας ζωή», σημείωσε, κάνοντας γνωστό ότι έχουν δρομολογηθεί επαφές της ΔΕΘ – Helexpo με τις κυπριακές αρχές για την επανεκκίνηση της εκθεσιακής δραστηριότητας στην Κύπρο.

Τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των Philoxenia – Hotelia παρά το μειωμένο αριθμό εκθετών σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα υπογράμμισε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, σημειώνοντας πως όλη η τουριστική βιομηχανία και η τουριστική Ελλάδα, αλλά και οι σημαντικότεροι θεσμικοί φορείς του τουρισμού θα βρίσκονται αυτό το τριήμερο στη Θεσσαλονίκη.

Τη συνεχή προσπάθεια της κυβέρνησης και των τουριστικών επιχειρήσεων να νικηθεί η πανδημία και να αναβαθμισθεί το τουριστικό προϊόν αποτυπώνουν οι Philoxenia και Hotelia, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης, σημειώνοντας πως η στήριξη του υπουργείου στις δύο εμβληματικές εκθέσεις είναι δεδομένη.

Την ικανοποίησή του για τον ορισμό της Επιδαύρου ως τιμώμενου δήμου στη Philoxenia εξέφρασε ο δήμαρχος Επιδαύρου, Αναστάσιος Χρόνης, μιλώντας για την ιστορικότητα, το πολιτιστικό απόθεμα και τη φυσική ομορφιά της περιοχής του. Πάνω από 800.000 άνθρωποι επισκέπτονται δε κάθε χρόνο το δήμο Επιδαύρου και τα μνημεία του.

Μαζί με την επανεκκίνηση των Philoxenia – Hotelia, αλλά και των κλαδικών εκθέσεων επανεκκινεί και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το τουριστικό της brand, το οποίο θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, ξεκινώντας από τη Philoxenia, όπως είπε ο τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος. Τόνισε πως στόχος είναι για το 2022 να επιτευχθούν τα νούμερα του 2019, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη νέα τουριστική σεζόν και την πορεία της στην περιοχή.

Την αντιμετώπιση της Ελλάδας διεθνώς ως ενός μεγάλου και ισχυρού τουριστικού παίκτη υπογράμμισε η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, σημειώνοντας πως γι’ αυτό έχουμε δουλέψει όλοι.

Την εκτίμηση ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο χειμώνα, αλλά και μια αισιόδοξη προοπτική από το Μάρτιο και έπειτα διατύπωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος, σημειώνοντας πως τα ξενοδοχεία έχουν εργαστεί πολύ για την επόμενη μέρα.

Η είσοδος στις δύο εκθέσεις είναι δωρεάν για επαγγελματίες επισκέπτες και ανοιχτή για το κοινό το Σαββατοκύριακο με απαραίτητη προϋπόθεση την προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media