Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Mικρή αναβολή στη συμφωνία πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης

ASTIR-PALACE1

 

Μικρή παράταση πήρε η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), της Εθνικής Τράπεζας και της αραβοτουρκικής κοινοπραξίας Jermyn Street Real Estate για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης (φωτογραφία), η οποία αναμενόταν χθες. Αυτό ίσως να γίνει και σήμερα ή το αργότερο το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, αφού διευθετηθούν και οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Αν και το τίμημα παραμένει το ίδιο που προέβλεπε η αρχική συμφωνία, δηλαδή 400 εκατ. ευρώ, η νέα συμφωνία προβλέπει την υποβολή νέου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) στις αρχές του 2016, το οποίο εκτιμάται ότι δεν θα προσκρούσει και πάλι στις ενστάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Το ΣτΕ είχε διαφωνήσει με την κατασκευή 100 πολυτελών κατοικιών, η οποία θα οδηγούσε σε «μεγάλη οικιστική επιβάρυνση της χερσονήσου του Αστέρα».

Οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν συμφωνήσει στη δημιουργία 13 επαύλεων συνολικής έκτασης 15.000 τ.μ. στο σημείο που βρίσκεται το κλειστό εδώ και χρόνια ξενοδοχείο Αφροδίτη, το οποίο θα κατεδαφιστεί, στην πίσω πλευρά της χερσονήσου.

Να σημειωθεί ότι το αρχικό σχέδιο προέβλεπε τη μετατροπή των 58 bungalows του Αστέρα σε 100 κατοικίες και τη δημιουργία 13 διωρόφων επαύλεων 2.000 τ.μ. η κάθε μία στην έκταση που βρίσκεται το Αφροδίτη.

Το νέο σχέδιο θα κριθεί από το ΣτΕ τους επόμενους μήνες και αν όλα ολοκληρωθούν ομαλά ο νέος ιδιοκτήτης θα “παραλάβει” το νωρίτερο μετά το Πάσχα το συγκρότημα.

Πληροφορίες από: www.kathimerini.gr, www.capital.gr

Φωτογραφία: www.facebook.com/astirpalaceresort