Τετάρτη 1 Μαϊου 2024

Metaxa Hospitality Group: Βιώσιμες αρχές διακυβέρνησης με θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και την κοινωνία

Ο ξενοδοχειακός όμιλος Μεταξά (Metaxa Hospitality Group: Creta Maris Resort – Κρήτη, Candia Maris TUI Magic Life – Κρήτη, Santo Collection: Santo Pure Oia Suites και Santo Mine Oia Suites – Σαντορίνη), είναι ένας κορυφαίος ελληνικός όμιλος παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας, αναγνωρισμένος για το ήθος, το πάθος και τον λόγο του.

Είναι τα κύρια συστατικά πάνω στα οποία χτίζεται η Εταιρική Διακυβέρνηση του ομίλου, δίνοντας έμφαση στο κομμάτι της Επιχειρηματικής Ηθικής.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στο Metaxa Hospitality Group, είναι αφοσιωμένοι στην προσφορά ποιοτικών εμπειριών αυθεντικής φιλοξενίας, που καλωσορίζει σταθερά κάθε καλοκαίρι στα ξενοδοχεία του όχι απλούς πελάτες, αλλά αληθινούς φίλους.

Με κύριο μέλημα τη διασύνδεση της φιλοξενίας με την τοπική κοινωνία και την οικονομία, προάγεται η κοινωνική ευθύνη σε κάθε λειτουργία και δραστηριότητα των ξενοδοχείων του, με στόχο να αναδείξουν τον πολιτισμό, την κληρονομία και τη γαστρονομία κάθε τόπου.

Η επιχειρηματικότητα και η ηθική βαδίζουν μαζί, χτίζουν σταθερές σχέσεις με τους συνεργάτες τους που στηρίζονται στην ειλικρίνεια, τον αλληλοσεβασμό τη διαφάνεια και την αξιοπιστία.

Πιστεύουν ακράδαντα στη δυναμική του ελληνικού τουρισμού και αξιοποιούν υπεύθυνα καινούργιες δυνατότητες για να διευρύνουν το χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζονται με στόχο την ανάπτυξη.

Στα βασικά χαρακτηριστικά προστίθενται το αίσθημα υψηλής προτεραιότητας που έχουν για τη βιώσιμη ανάπτυξη πρωτοπορώντας από το 1999 με τον πρώτο απολογισμό βιωσιμότητας, αλλά και οι άνθρωποι του ομίλου που αποτελούν θεμέλιο λίθο και σημαντικό συστατικό της επιτυχίας τους ανά τα έτη.

Η Εταιρική Διακυβέρνηση χτίζεται μέσα από το πρίσμα των αξιών γύρω από την Επιχειρηματική Ηθική.

Ο όμιλος κατά τη λειτουργία του δημιουργεί υφιστάμενες θετικές επιδράσεις αναφορικά με τη διασφάλιση της κανονιστικής συμμόρφωσης και της επιχειρηματικής ηθικής, μέσα από τη δομή και τη λειτουργία του.

Ειδικότερα, θετικές επιδράσεις δημιουργούνται από τη λειτουργία της Επιτροπής Βιωσιμότητας, την εφαρμογή μηχανισμού διαχείρισης παραπόνων, την Πολιτική Ασφάλειας Πληροφοριών και του Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αλλά και την εφαρμογή του προγράμματος «Βιώσιμες Προμήθειες», για την αποδοτικότερη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας των τοπικών προμηθευτών.

 

Η κουλτούρα του ομίλου σε σχέση με το εργασιακό περιβάλλον

Στο Metaxa Hospitality Group oι άνθρωποι είναι στο επίκεντρο.

Με moto το «Work with Us – Dream with Us – Grow with Us» στον οργανισμό χτίζουν σταθερές, διαχρονικές σχέσεις μέσα σε ένα δίκαιο, ισότιμο και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, που προάγει την ισότητα των ευκαιριών, καταπολέμα τις διακρίσεις και τη διαφορετικότητα και δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Έχοντας ως κοινό όραμα τις αξίες και λειτουργώντας με πάθος, ήθος και λόγο, αναζητούν ανθρώπους με ταλέντο και χαρακτήρα, ανθρώπους με «φλόγα» που αγαπάνε την αυθεντικότητα και την ευγένεια, ανθρώπους που θέλουν να αφήσουν το αποτύπωμά τους.

Ο εργαζόμενος αντιμετωπίζεται ως προσωπικότητα και ο όμιλος επενδύει στην ανάπτυξή του εντός του οργανισμού, αλλά και ως επαγγελματία.

Εφαρμόζουν πολιτικές αναγνώρισης της άριστης απόδοσης (εργαζόμενοι του μήνα και του έτους), διαδικασίες μέτρησης απόδοσης και στοχοθεσίας  (αξιολόγηση απόδοσης upward και downward) και εκπαιδευτικό πλάνο (εκπαιδεύσεις κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την ολοκλήρωση της σαιζόν).

Δίνουν έμφαση στην εκπαίδευση και στη συνεχή κατάρτιση μέσω προγραμμάτων που στοχεύουν στην αύξηση ή την ενίσχυση των τεχνικών δεξιοτήτων και γνώσεων των εργαζομένων, ώστε οι ίδιοι να εμπλουτίσουν τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις και δεξιότητές τους και να αναπτύξουν νέες.

Δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός ότι εργαζόμενοι του ομίλου που ξεκίνησαν από πρακτική άσκηση αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διευθυντικές και ανώτερες διευθυντικές θέσεις.

Χτίζουν σταθερές, διαχρονικές σχέσεις με τους εργαζομένους τους και αυτή τη στιγμή έχουν φτάσει να απασχολούν περίπου 800 υπαλλήλους, εκ των οποίων το 40% είναι πάνω από 10 χρόνια, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των ανθρώπων που έχουν συνταξιοδοτηθεί με απίστευτη συνεισφορά στη διαμόρφωση της ταυτότητας και της κουλτούρας του ομίλου.

Είναι σταθερά αναπτυσσόμενοι ως οργανισμός και λειτουργώντας αφοσιωμένοι στην προσφορά εμπειριών αυθεντικής φιλοξενίας, το Metaxa Hospitality Group, είναι πλέον ένας οργανισμός συνώνυμος με την εργασιακή ευημερία και ανάπτυξη.

Παράλληλα, κυρίαρχη και θεμελιώδη αξία για τον όμιλο είναι ο κάθε εργαζόμενος να οραματίζεται το μέλλον του δίνοντας έμφαση στην ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή.

Στηρίζουν έμπρακτα τις αλλαγές στην οικογενειακή ζωή και είναι δίπλα στον εργαζόμενο ως άνθρωπο που ονειρεύεται και πλάθει την ευτυχία του.

Είναι προτεραιότητα η ασφάλεια, η σταθερότητα, η ευελιξία και η ευθυγράμμιση των προσωπικών αξιών των εργαζομένων, ενώ λειτουργούν με γνώμονα τις βιώσιμες αρχές διακυβέρνησης που έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και στην κοινωνία.

 

Πηγή: www.esgstories.gr