Κυριακή 16 Μαϊου 2021

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη μετατροπή διατηρητέου κτηρίου σε ξενοδοχείο από τη Brown Hotels στη Θεσσαλονίκη

Το επόμενο βήμα για τη μετατροπή του διατηρητέου κτηρίου που βρίσκεται επί της οδού Εγνατία 2 – 4, το οποίο πριν από δεκαετίες λειτουργούσε ως το ξενοδοχείο «Βιέννη», ενώ μέχρι πρόσφατα φιλοξενούσε ιδιωτικό κολέγιο, σε σύγχρονο ξενοδοχείο, κάνει η ισραηλινή αλυσίδα «Βrown Hotels», έχοντας πλέον αναθέσει την αρχιτεκτονική, αλλά και τη στατική μελέτη στην τεχνική εταιρεία «ΜΕΤΕ ΣΥΣΜ».

Η εκπόνηση των μελετών για το πρώην «Βιέννη», αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία γιατί είναι δηλωτική των προθέσεων της Brown που τον προηγούμενο μήνα εγκαινίασε, στην Αθήνα, το «Brown Acropol», ενώ πρόκειται να ανοίξει ακόμη τέσσερα ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα, αλλά και να μετατρέψει σε ξενοδοχείο το μεγάλο κτήριο, της πρώην Καπναποθήκης Μιχαηλίδη, επί της οδού Δωδεκανήσου στη Θεσσαλονίκη.

Το νέο ξενοδοχείο της «Brown Hotels», το πρώτο στη Θεσσαλονίκη, θα είναι δυναμικότητας 77 δωματίων και θα διαθέτει εστιατόριο, μπαρ και conference room.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Το κτήριο της οδού Εγνατία, κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1925 – 1931. Το ξενοδοχείο αρχικά είχε τρεις ορόφους και 55 δωμάτια.

Μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο και τη γερμανική κατοχή στη χώρα μας, σταδιακά εγκαταλείφθηκε με αποτέλεσμα να λειτουργούν μόνο τα καταστήματα του ισογείου.

Το 1997, στο πλαίσιο της Θεσσαλονίκης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, έγινε η αποκατάστασή του.

Στο κτήριο των περίπου 3.000 τ.μ., φιλοξενήθηκαν για χρόνια η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων και το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Από το 2012 έως φέτος τον Ιούλιο, στο κτήριο στεγάσθηκε το Mediterranean College.

 

Πηγή: www.grtimes.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media