Την κατασκευή τριών ισόπεδων κόμβων και δύο σηματοδοτούμενων διαβάσεων στην περιοχή της Γιάλοβας, χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου με ποσό 1.550.000 ευρώ, η ΤΕΜΕΣ, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Costa Navarino.
Το Μάιο του 2022 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου έκανε δεκτή την πρόταση της ΤΕΜΕΣ για εκτέλεση του δημόσιου έργου «Τροποποίηση υφιστάμενης 9ης Εθν. Οδού Πύργου – Κυπαρισσίας – Πύλου – Μεθώνης παρά τα όρια της περιοχής ΠΟΤΑ Πύλου Π.Ε. Μεσσηνίας, με την κατασκευή τριών ισόπεδων κόμβων (Κ1 – Κ2 – Κ3) και δύο σηματοδοτούμενων διαβάσεων».
Τα έργα θα εκτελεστούν από τον εργολήπτη Δημοσίων Έργων «Α.Π. Μαραγκάκης – Έργα Πρασίνου Α.Ε.», που είναι επιλογή της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και η δαπάνη τους θα πληρωθεί σε αυτόν απευθείας από την ΤΕΜΕΣ Α.Ε.
Η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της εταιρείας «Α.Π. Μαραγκάκης Έργα Πρασίνου Α.Ε.», την οποία επέλεξε η ΤΕΜΕΣ, υπογράφηκε προχθές (20/02) και τα έργα που θα ολοκληρωθούν σε διάστημα 12 μηνών θα εξυπηρετήσουν τη διασύνδεση των εγκαταστάσεων σε Navarino Waterfront, Navarino Bay και Navarino Hills.
Συνολικά θα κατασκευασθούν ένας ισόπεδος κυκλικός κόμβος, ένας ισόπεδος τετρασκελής κυκλικός κόμβος και ένας ισόπεδος τρισκελής κόμβος, επί της υφιστάμενης εθνικής οδού, στο τμήμα Γιάλοβας – Πύλου, στα περίχωρα της Πύλου.
Πηγή: www.tharrosnews.gr