Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Μέσα στο Μάρτιο τα εγκαίνια του ανακαινισμένου αεροδρομίου της Ρόδου

 

Μέχρι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν από τη Fraport τα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου αεροδρομίου της Ρόδου.

Η εικόνα του αεροδρομίου Διαγόρας της Ρόδου, έχει αλλάξει σημαντικά και οι βελτιώσεις είναι πλέον αισθητές.

Ανακαινίσθηκε πλήρως ο χώρος στάθμευσης των αεροσκαφών, συνολικής έκτασης 80.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ προστέθηκαν 12 νέοι πυλώνες ηλεκτροφωτισμού. Για τις ανάγκες του έργου αφαιρέθηκαν και αναπληρώθηκαν 32.000 κυβικά μέτρα τσιμέντου.

Παράλληλα αντικαταστάθηκε το παλαιό σύστημα ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών στον παλιό και στο νέο τερματικό σταθμό, έργο ιδιαίτερα απαιτητικό.

Αυξήθηκαν κατά 13% οι σταθμοί check-in και ο συνολικός αριθμός πυλών, ενώ τα σημεία ελέγχου και ασφαλείας αυξήθηκαν κατά 71%.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Στον παλιό τερματικό σταθμό λειτουργούν 17 check in με αυτόματο σύστημα ελέγχου αποσκευών.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο χώρος των πυλών αναχώρησης έχει ανακαινισθεί πλήρως με νέους εμπορικούς χώρους με μοντέρνα αισθητική, όπως στα μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις, η συντήρηση του διάδρομου αποπροσγείωσης και η διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών με λειτουργίες οπισθώθησης (push back), με νέους/ανακαινισμένους ιστούς, φωτισμό LED, βελτιωμένα οδοστρώματα και πρότυπα EASA για διαγραμμίσεις και σήμανση.

Από 13 θέσεις στάθμευσης το αεροδρόμιο πλέον διαθέτει 20 και σε συνδυασμό με την εφαρμογή της πρακτικής «push back» επιτρέπει την ταυτόχρονη και πιο ασφαλή φιλοξενία περισσότερων αεροσκαφών.

Παράλληλα λύθηκε το πρόβλημα που είχε προκύψει με τη στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων, καθώς επεκτάθηκε ο χώρος κατά 2.000 τ.μ.

Σημειώνεται ότι το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της Fraport Greece για τη μεταμόρφωση του αεροδρομίου ξεπερνάει τα 35 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: www.dimokratiki.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media