Στα μέσα Ιανουαρίου του 2022 αναμένεται να εγκαινιαστούν τα νέα υπερσύγχρονα τρένα που θα πραγματοποιούν τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη με μέγιστη ταχύτητα 160 χλμ. ανά ώρα, είπε ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θυγατρικής της ιταλικής Ferrovie dello Stato Italiane Group (FSI), Dario Lo Bosco.
Τα συγκεκριμένα τρένα ETR 470 θα μπορούν, όταν ολοκληρωθούν τα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην εγκατάσταση συστημάτων που εξασφαλίζουν την ασφαλή κίνηση των σιδηροδρομικών συρμών σε υψηλές ταχύτητες να πραγματοποιούν το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε περίπου από 3 ώρες και 15 λεπτά.
Οι τρεις πρώτοι μετασκευασμένοι συρμοί βρίσκονται εδώ και καιρό στην Ελλάδα, ενώ το τέταρτο τρένο έρχεται στη χώρα μας στο τέλος Νοεμβρίου και θα ακολουθήσει και ένα πέμπτο.
Θα χρειαστεί χρόνος, καθώς βασική προϋπόθεση αποτελεί η ολοκλήρωση των έργων, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να έρθουν στην Ελλάδα τα υπερσύγχρονα «Βέλη», τα οποία είναι πιο σύγχρονης τεχνολογίας και πιάνουν ταχύτητες που φτάνουν τα 250 χλμ. την ώρα.
Πηγή: www.voria.gr