Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

«Menalon Trail»: Στην Αρκαδία το πρώτο διεθνώς πιστοποιημένο μονοπάτι στην Ελλάδα

MENALON1

Στην Αρκαδία εγκαινιάζεται το πρώτο διεθνώς πιστοποιημένο μονοπάτι στην Ελλάδα και το όγδοο στην Ευρώπη, από το Δήμο Γορτυνίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και εθελοντές.

Τα εγκαίνια του μονοπατιού του Μαινάλου, «Menalon Trail», που θα πραγματοποιηθούν στο τριήμερο πεζοπορικών και εορταστικών εκδηλώσεων 30, 31/05 και 01/06/2015, τελούν υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Η διαδρομή Menalon Trail είναι μια μεγάλη ορεινή πεζοπορία μήκους 75 χλμ. με αφετηρία τη Στεμνίτσα και προορισμό τα Λαγκάδια, περνώντας από τη Δημητσάνα, το Ζυγοβίστι, την Ελάτη, τη Βυτίνα, τη Νυμφασία, τα Μαγούλιανα, το Βαλτεσινίκο και τα Λαγκάδια.

Το Menalon Trail έχει οργανωθεί σε οκτώ σειριακά τμήματα. Μετά από κάθε μεγάλο τμήμα ακολουθεί ένα μικρότερο, ώστε ο πεζοπόρος να μπορεί να κάνει το βέλτιστο συνδυασμό.

Το Menalon Trail διέρχεται από όλα τα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία της ζώνης που διασχίζει και διασυνδέεται με ένα ατελείωτο παράπλευρο δίκτυο μονοπατιών, προσφέροντας έτσι μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης τόσο της πεζοπορίας στη Γορτυνία, όσο και της ίδιας της περιοχής.

Επιπλέον δύναται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση της προβολής του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής μέσω της ανάδειξης ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός τουρισμός, δραστηριότητες στη φύση (mountain bike, ιππασία, rafting), πολιτιστικός τουρισμός και γαστρονομία.

Περισσότερες πληροφορίες: www.menalontrail.eu

Πηγές: www.tovima.gr, www.menalontrail.eu