Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Μελέτη: Οι επιπτώσεις στην οικονομία της ΕΕ από τις απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

 

 

Από το 2010 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2016 η επίδραση στην οικονομία της Ε.Ε από τις απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας φθάνει τα 12 δισ. ευρώ, καθώς έχουν καταγραφεί 217 ημέρες απεργίας, που ισοδυναμούν σχεδόν με ένα μήνα απεργιών κάθε χρόνο.

Συνολικά, υπήρξαν 278 ημέρες με προβλήματα καθώς συνυπολογίζονται οι ημέρες πριν και μετά τις απεργίες κατά τις οποίες χρειάζεται να ακυρωθούν ή επαναπρογραμματιστούν οι πτήσεις.

Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται σε μελέτη της PricewaterhouseCoopers (PwC), τα οποία δημοσιοποίησε η Ένωση των Αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης A4E (Airlines for Europe).

Όπως αναφέρεται στη μελέτη, η χώρα όπου γίνονται πιο συχνά απεργίες ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας είναι η Γαλλία και ακολουθούν η Ελλάδα, η Ιταλία και η Πορτογαλία.

Το συνολικό αποτέλεσμα των απεργιών αυτών, σύμφωνα πάντα με την Α4Ε, ήταν 35.000 ακυρώσεις πτήσεων και περισσότερα από 7 εκατ. λεπτά καθυστερήσεων στις προγραμματισμένες πτήσεις. Τα μεγέθη αναφέρονται στις αεροπορικές εταιρείες μέλη της Α4Ε.

 

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Παναγιώτη Υφαντή στο euro2day.gr

 

Share Post