Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Προκαταρκτική μελέτη για τη δημιουργία μαρίνας 1.000 θέσεων μπροστά από το Παγκρήτιο Στάδιο

Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, είχε το πρωί της Πέμπτης 22 Ιουλίου στο γραφείο του στη Λότζια (το κτήριο που στεγάζεται το δημαρχείο του δήμου Ηρακλείου), ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ηρακλείου.

Στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, έγινε παρουσίαση της προκαταρκτικής μελέτης για τη δημιουργία μαρίνας 1.000 θέσεων μπροστά από το Παγκρήτιο Στάδιο, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πόλης του Ηρακλείου.

Πρόκειται για μια λιμενική υποδομή εναρμονισμένη στις σύγχρονες απαιτήσεις του διαρκώς εξελισσόμενου θαλάσσιου τουρισμού.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη η μαρίνα του Ηρακλείου θα καλύπτει μια επιφάνεια περίπου 390.000 τετραγωνικών μέτρων κατασκευασμένη στο μεγαλύτερο μέρος της εντός της θαλάσσιας ζώνης.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η προκαταρκτική μελέτη ανατέθηκε το Νοέμβριο του 2010, ενώ το Δεκέμβριο του 2017 εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η δημιουργία – χωροθέτηση Μαρίνας Λιμενικών και Ναυταθλητικών εγκαταστάσεων Ηρακλείου μπροστά από το Παγκρήτιο Στάδιο.

Τον Ιούνιο του 2018 το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε τη Χωροθέτηση της μαρίνας με προϋπόθεση την αποχωροθέτηση της στον Κόλπο του Δερματά.

Ο Υπουργός Τουρισμού αμέσως μετά την παρουσίαση ανέφερε ότι ένα τόσο μεγάλο έργο είναι αυτονόητο για την Κρήτη συμπληρώνοντας ότι ο σχεδιασμός του Δήμου ευθυγραμμίζεται με αυτόν του Υπουργείου και πως η προεργασία που έχει γίνει είναι πολύ σημαντική.

Επισήμανε μάλιστα ότι και η τυπική αποχωροθέτηση τουριστικής μαρίνας στον Κόλπο Δερματά, θα γίνει μέσα στο Σεπτέμβριο και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση των μελετών και την υλοποίηση του έργου.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media