Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Μελέτη για την ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης της Τριχωνίδας

Στην εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης και το σχεδιασμό παραλίμνιας διαδρομής  στη λίμνη Τριχωνίδα προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς χθες, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου που έχει αναπτυξιακή διάσταση για την ευρύτερη περιοχή.

Αντικείμενο της μελέτης αποτελεί ο σχεδιασμός της παραλίμνιας διαδρομής και των συνακόλουθων αναπλάσεων, στο βόρειο και ανατολικό τμήμα της λίμνης Τριχωνίδας σε μήκος όχθης 24 χλμ, από τη θέση Αμπάρια βορειοδυτικά μέχρι τον οικισμό Σιταράλωνα νοτιοανατολικά.

Ειδικότερα, προβλέπονται δύο είδη παρεμβάσεων στο παραλίμνιο μέτωπο.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η πρώτη που αφορά τη δημιουργία παραλίμνιου δρόμου ήπιας κυκλοφορίας και ποδηλατοδρόμου και η δεύτερη περιλαμβάνει το σχεδιασμό αρχιτεκτονικών, οικολογικών παρεμβάσεων πρόσβασης στο υδάτινο μέτωπο σε επιλεγμένα σημεία του παραλίμνιου δρόμου.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η κατασκευή παρατηρητηρίου θέασης που θα δίνει τη δυνατότητα απρόσκοπτης θέασης του οικοσυστήματος της λίμνης, αλλά και μελέτη για τη διαμόρφωση χώρου ανάπαυσης.

Σημειώνεται πως η μελέτη είναι προϋπολογισμού 173.783 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η Τριχωνίδα, που βρίσκεται στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας.

Η λίμνη, που προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000, διαθέτει μεγάλη βιοποικιλότητα. Διαθέτει ιδιαίτερα πλούσια ορνιθοπανίδα, καθώς έχουν παρατηρηθεί σε αυτή περισσότερα από 200 είδη πουλιών.

Φιλοξενεί επίσης 25 είδη ψαριών.

 

Πληροφορίες για τη λίμνη & φωτογραφία: www.dimos-thermou.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media