Κυριακή 16 Μαϊου 2021

Γιατί μειώθηκαν οι επισκέψεις Τούρκων στον Έβρο από την 1η Αυγούστου

 

Μέχρι και την Τετάρτη 31 Ιουλίου το ποσό που πλήρωναν οι Τούρκοι πολίτες φεύγοντας από τη χώρα τους ανερχόταν στις 15 τουρκικές λίρες (περίπου 2,43 ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία).

Ο φόρος αυτός, όμως, αυξήθηκε από την 1η Αυγούστου οπότε όσοι Τούρκοι πολίτες διασχίζουν τα σύνορα από τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης υποχρεώνονται στην καταβολή του νέου αυξημένου φόρου που φτάνει πλέον τις 50 λίρες Τουρκίας (8,12 ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία).

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τελωνείου των Κήπων, η μείωση των γειτόνων που επισκέπτονται για διακοπές ή για βόλτα τον Έβρο είναι αισθητή τις τελευταίες μέρες.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

«Είναι προφανές ότι θα μας επηρεάσει. Από την Αλεξανδρούπολη διέρχονται όλο το χρόνο 50.000 Τούρκοι. Σίγουρα θα υπάρξει μία πτώση. Μένει να δούμε πόσο μεγάλη θα είναι», δήλωσε o αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Βασίλης Κασαπίδης.

Αν και το 90% των Τούρκων τουριστών κατευθύνεται προς τις θάλασσες της Αλεξανδρούπολης αρκετοί είναι και οι Τούρκοι που επιλέγουν την Ορεστιάδα και για ημερήσιες αποδράσεις.

«Κυρίως θα πληγούν καταστήματα και εστίασης, ταβέρνες και καφετέριες γιατί πλέον θα το σκεφτούν μια και δύο φορές για να περάσουν τα σύνορα και να έρθουν βόλτα στα μέρη μας», δήλωσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Ορεστιάδας, Φιλιώ Μυλωνά, η κίνηση έχει μειωθεί αισθητά μετά την Πέμπτη οπότε και εφαρμόστηκε το τέλος αναχώρησης. «Δεν έχω δει στην πόλη μας αυτοκίνητο με τουρκικές πινακίδες εδώ και τρεις μέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Τίμου Φακαλή στο ethnos.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media