Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Μειώθηκαν οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Αττικής

ATHENS-ATTICA

 

Πτωτική εμφανίζεται η πορεία των πληροτήτων στα ξενοδοχεία Αθήνας – Αττικής από το Φθινόπωρο του 2015 έως και το Φεβρουάριο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Ένωση Ξενοδόχων της Αθήνας – Αττικής & Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ).

H νέα χρονιά, ακολούθησε φθίνουσα πορεία από το Φθινόπωρο, με μείωση της πληρότητας της τάξης του -3,8% το Σεπτέμβριο, -6,1% τον Οκτώβριο και -4,6% το Νοέμβριο.

Ακολούθησε ένα «μουδιασμένο» εορταστικό δίμηνο (Δεκεμβρίου 2015 – Ιανουαρίου 2016) και ο Φεβρουάριος «έκλεισε» με οριακή μεν, μείωση δε, της τάξης του -1,2%.

H σύγκριση των δεδομένων των πληροτήτων των ξενοδοχείων  του 2014, 2015 και των πρώτων μηνών του 2016 με τα αντίστοιχα στοιχεία των διεθνών αφίξεων στο αεροδρόμιο φανερώνουν σταθερή «διαρροή» επισκεπτών προς μη αδειοδοτημένα και μη φορολογούμενα «τουριστικά» καταλύματα.

Στα στοιχεία παρατηρείται ξεκάθαρα πώς από το 2014 και μετά, η «ψαλίδα» μεταξύ διεθνών αφίξεων στο “Ελ. Βενιζέλος” και αφίξεων στα ξενοδοχεία ανοίγει επικίνδυνα, ενώ από το Σεπτέμβριο του 2015, οι αποκλίσεις παρουσιάζουν εντυπωσιακή επιδείνωση.

Ακόμα πιο ανησυχητική, είναι η σύγκριση αυτή, από το Φεβρουάριο του 2015 μέχρι το Φεβρουάριο του 2016.

Από την πλευρά της ΕΞΑΑΑ, έχει επίμονα επισημάνει πως θα έπρεπε να έχει ήδη θεσμοθετηθεί, ένα νέο νομοθετικό, θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο, που να μην δημιουργεί στην αγορά συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος του νόμιμου και αδειοδοτημένου τομέα και συγχρόνως να εξασφαλίζει τα δημόσια έσοδα και την ασφάλεια των επισκεπτών.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας – Αττικής & Αργοσαρωνικού

Share Post