Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Μείωση στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων από ξένους τουρίστες

CAR1

 

Μείωση 20% σημείωσαν οι κρατήσεις από το εξωτερικό για ενοικιάσεις αυτοκινήτων Απρίλιο και Μάιο στη χώρα μας, σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2015, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεων Αυτοκινήτων Ελλάδος Δημήτρη Μαγγιώρο.

Ο κ. Μαγγιώρος ανέφερε ότι ο κλάδος των επιχειρήσεων ενοικιάσεων αυτοκινήτων προσδοκά, πλέον, στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής για την ανάκαμψη της αγοράς κατά τη φετινή σεζόν.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγγιώρο, η παρατεταμένη οικονομική ύφεση στην Ελλάδα και η επιβολή των capital controls, η γενικότερη πολιτική αστάθεια στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και το προσφυγικό, το ασταθές οικονομικό και φορολογικό περιβάλλον και η αδυναμία χρηματοδότησης από τα πιστωτικά ιδρύματα, αποτελούν προβλήματα δυσεπίλυτα που έχουν φέρει πολλές επιχειρήσεις ενοικιάσεως αυτοκινήτου σε αδιέξοδο.

Σε σχέση με τις επιβαρύνσεις που διαρκώς αυξάνονται, τόνισε ότι έχουν δημιουργήσει μεγάλη αβεβαιότητα στις επιχειρήσεις σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και ανανέωση του στόλου τους. Παράλληλα, διαπίστωσε ότι η παραοικονομία και στο χώρο των ενοικιάσεων αυτοκινήτων έχει πάρει μεγάλη έκταση, ενώ οι έλεγχοι είναι ελλιπείς και μη αποτελεσματικοί.

Να σημειωθεί ότι ο κλάδος αριθμεί περισσότερες από 2.000 εταιρείες που διαχειρίζονται 140.000 αυτοκίνητα και απασχολούν περίπου 25.000 εργαζόμενους, μόνιμους και εποχικούς.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Στάθη Κουσουνή στο kathimerini.gr

 

Share Post