Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Η μείωση του ΦΠΑ σε διαμονή – εστίαση – μεταφορές «αντίδοτο» στο come back της Τουρκίας

Την έντονη ανησυχία τους για την πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2019 εκφράζουν παράγοντες του τουρισμού, εκτιμώντας ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα τώρα δεν θα συνεχιστεί η αυξητική τάση και την επόμενη χρονιά.

Το αρνητικό μήνυμα το στέλνει ήδη η μείωση των κρατήσεων για τον Αύγουστο και τις αρχές Σεπτεμβρίου σε μία σειρά ξενοδοχειακών μονάδων σε πολύ δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς όπως η Κρήτη, η Ρόδος, αλλά και στην Ισπανία.

Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ισπανία αντιμετωπίζουν για τον Αύγουστο το ίδιο πρόβλημα που ακούει στο όνομα Τουρκία, η οποία δεν κάνει απλώς ένα come back, αλλά προετοιμάζεται για νέα ρεκόρ το 2019.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2018 ο αριθμός των τουριστών από το εξωτερικό στη γειτονική μας χώρα αυξήθηκε 30,4%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017, με αποτέλεσμα να προσελκύσει 16.968.000 τουρίστες.

Η δυναμική επάνοδος της Τουρκίας, που συνοδεύεται από τιμές ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, προβληματίζει έντονα την ελληνική τουριστική αγορά, με τους πιο απαισιόδοξους να βλέπουν το 2019 ως το πρώτο πτωτικό έτος μετά από ένα σερί ανόδου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννη Ρέτσο, «η μείωση του ΦΠΑ σε διαμονή – εστίαση – μεταφορές, θα προσελκύσει επενδύσεις, μπορεί να αυξήσει το μερίδιο αγοράς διεθνώς, αλλά το κυριότερο θα θωρακίσει την προσφορά σε μελλοντική αναστροφή της θετικής τάσης, που πιστεύω δεν είναι μακριά».

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Λάμπρου Καραγεώργου στο naftemporiki.gr.

Share Post
Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας