Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Μειώνονται τα έσοδα στην αγορά της Ρόδου από επιβάτες κρουαζιερόπλοιων

Συνολικά για φέτος έχουν προγραμματιστεί 250 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Ρόδου, μειωμένες κατά 49 σε σχέση με το 2016, κατά το οποίο 299 κρουαζιερόπλοια προσέγγισαν το «νησί του Ήλιου».

Υπάρχει ωστόσο η εκτίμηση ότι οι κατάπλοι θα αυξηθούν, καθώς θα προστεθούν και νέα δρομολόγια στα ήδη προγραμματισμένα, αλλά σε κάθε περίπτωση θα κυμανθούν σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι.

Ο προβληματισμός ωστόσο για την πορεία της κρουαζιέρας είναι διάχυτος, αφού πλέον δεν υπάρχει ουσιαστικό κέρδος στην τοπική αγορά, από τις προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων.

Η αγορά της παλιάς πόλης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των καταστηματαρχών Τάσος Μελετίου, έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα από τα καταστήματα που λειτουργούν μέσα στα κρουαζιερόπλοια, καθώς πριν οι επιβάτες αποβιβαστούν στο λιμάνι, έχει προηγηθεί «στενό marketing» εντός του πλοίου για την αγορά σουβενίρς του εκάστοτε προορισμού.

Επιπλέον, συχνά οι υπεύθυνοι του κρουαζιερόπλοιου προτρέπουν τους επιβάτες να μην πάρουν μαζί τους χρήματα ή πιστωτικές κάρτες κάνοντας λόγο για υψηλή εγκληματικότητα στους προορισμούς που γίνονται οι στάσεις, με σκοπό να ξοδέψουν οι επιβάτες τα χρήματά τους (μόνο) εντός του πλοίου.

 

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο της Μαίρης Φώτη στο dimokratiki.gr