Παρασκευή 29 Μαϊου 2020

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ξεκινάει ο διαγωνισμός για το Esperia της οδού Σταδίου

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει προκηρυχτεί από τον ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης), ο διαγωνισμός μακροχρόνιας ενοικίασης (τουλάχιστον για 30 χρόνια) του κλειστού από το 2010 ξενοδοχείου Esperia Palace, που βρίσκεται στην οδό Σταδίου πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος, με σκοπό την επαναλειτουργία του με προδιαγραφές 5άστερου διεθνούς αλυσίδας.

Ο διαγωνισμός βρίσκεται στην τελική ευθεία και θεωρείται πως θα προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών, κυρίως λόγω της θέσης του ξενοδοχείου, στο κέντρο της Αθήνας, δεδομένης και της αύξησης του τουρισμού που καταγράφεται την τελευταία τριετία, αν και σύμφωνα με επιχειρηματίες από τον τομέα των ξενοδοχείων, το ύψος των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν για την ανακαίνιση της μονάδας (10,5 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ), πιθανόν να αποτελέσει αντικίνητρο.

Το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα, το οποίο θα αποτελέσει βάση για τη διεξαγωγή της πλειοδοσίας του διαγωνισμού θα είναι 54.000 ευρώ, ενώ η εταιρεία που θα νοικιάσει το κτήριο θα καταβάλλει στον ΕΦΚΑ ετήσιο μεταβλητό μίσθωμα, το οποίο υπολογίζεται ως ποσοστό 1,2% επί του συνολικού ετήσιου τζίρου, εφόσον αυτός υπερβαίνει τα 6.000.000 το χρόνο.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Βασιλικής Κουρλιμπίνη στο capital.gr.