Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Μέχρι σήμερα 150 ξενοδοχεία έχουν ανοίξει στη Ρόδο

 

Μέχρι σήμερα έχουν ανοίξει 150 ξενοδοχεία στη Ρόδο, ενώ κατά τις πρώτες 16 ημέρες του Ιουλίου οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών στο νησί έφτασαν τις 42.500.

Τα παραπάνω δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Ρόδου, Κώστας Ταρασλιάς.

«Μέρα με τη μέρα βλέπουμε ότι αυξάνονται οι ελπίδες μας ότι θα έχουμε μία αξιοπρεπή τουριστική περίοδο και πρέπει να επαναλάβουμε ότι η Ρόδος δεν θα μπορέσει να έχει τους αριθμούς επισκεπτών που είχε το 2019. Μέρα με τη μέρα, βλέπουμε καινούριες ξενοδοχειακές μονάδες να ανοίγουν. Έχουν φτάσει αισίως τις 150. Μέχρι τις 16 Ιουλίου περίπου 42.500 τουρίστες έφτασαν στο αεροδρόμιό μας και αυτό κάθε μέρα αυξάνεται. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε μεγαλύτερη αύξηση των πτήσεων τσάρτερ.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Οι τουρίστες είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από ό,τι μας λένε, η αλήθεια είναι ότι κρατάνε μία μικρή απομόνωση γιατί δε συνηθίζουν να βγαίνουν πολύ από τα ξενοδοχεία, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι αυτής της τουριστικής κίνησης είναι στα resorts έξω από την πόλη και αυτό δημιουργεί ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στους καταστηματάρχες του κέντρου και γενικά στην κίνηση.

Η κίνηση στη Μεσαιωνική Πόλη έχει μεγαλώσει αλλά δεν είναι τόση ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι να ικανοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις το καλύτερο τουριστικό κύμα θα είναι μετά τις 15 Αυγούστου όπως δείχνουν οι κρατήσεις. Σε κάθε περίπτωση δε μιλάμε για ξενοδοχεία που θα φτάνουν σε πληρότητες το 100% κάτι που δεν το επιδιώκουν και οι ίδιοι οι ξενοδόχοι λόγω των μέτρων», ανέφερε ο κ. Ταρασλιάς.

 

Πηγή: www.rodiaki.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post