Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Μεγάλοι διεθνείς όμιλοι αναλαμβάνουν τη διαχείριση ξενοδοχείων στην Ελλάδα

ELOUNDA-BAY

1. Οι διεθνείς ξενοδοχειακοί όμιλοι Banyan Tree Group και Fairmont θα αναλάβουν το management δύο ξενοδοχείων στην Κέρκυρα.

2. Ο όμιλος Preferred Hotels and Resorts ανακοίνωσε την ένταξη στα μέλη του της πολυτελούς μονάδας Crystal Energy Resort, που αποτελεί μέρος του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Out of the Blue Capsis Elite Resort, στην Αγία Πελαγία του Ηρακλείου.

3. H Dolphin Capital Investors έχει κλείσει συμφωνία για την ανάθεση της διαχείρισης (management) ξενοδοχείου που θα κατασκευάσει στη Σητεία της Κρήτης με την αλυσίδα Waldorf Astoria, η οποία είναι θυγατρική του ομίλου Hilton Ηotels and Resorts και με την Aman Resorts για την ανάθεση της λειτουργίας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας που θα δημιουργήσει στην Κέα. Eπίσης, η Dolphin θα ανοίξει τον Αύγουστο την πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα της Nikki Beach στο Πόρτο Χέλι. Άλλα δύο μεγάλα διεθνή ονόματα που θα φέρει η Dolphin στη χώρα μας είναι αυτά της αλυσίδας Chedi Ηotels και του ινδικού ομίλου πολυτελών ξενοδοχείων Οberoi Hotels and Resorts.

4. Ο επενδυτικός όμιλος Portfolio International Holding Limited, που θέλει να υλοποιήσει μεγάλη τουριστική επένδυση στην Ιθάκη δημοσιοποίησε συμφωνία του για την ανάθεση της διαχείρισης των μονάδων στις διεθνείς αλυσίδες Setai Hotels and Resorts, Rosewood Hotels and Resorts και Rotana Hotels.

5. Η διεθνής αλυσίδα Carlson Rezidor Group υπέγραψε σύμβαση franchise με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου Minos Imperial Luxury Beach Resort and Spa, που βρίσκεται στην περιοχή Μίλατος στο Λασίθι. Η μονάδα θα μετονομασθεί από το 2016 σε Radisson Blu Beach Resort.

6. Η InterContinental Hotels & Resorts θα αναλάβει τη διαχείριση ξενοδοχείου που πρόκειται να κατασκευάσει στη Σαντορίνη η «Aθήναιον Α.Ε.», η οποία είναι ιδιοκτήτρια εταιρεία του Athenaeum InterContinental στην Αθήνα.

7. Η διεθνής αλυσίδα Urban Hotels, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην Κίνα, έχει αποφασίσει να επεκταθεί στην Ευρώπη περιλαμβάνοντας στα σχέδιά της και την Ελλάδα.

8. Ο μεγάλος tour operator Thomas Cook ανακοίνωσε για το καλοκαίρι του 2015 την ένταξη στην ξενοδοχειακή του αλυσίδα Sentido Hotels and Resorts, του Sentido Elounda Bay (φωτογραφία) στην Ελούντα της Κρήτης.

9. Η ξενοδοχειακή αλυσίδα Smart Line, που και αυτή ανήκει στον Τhomas Cook, θα εντάξει το 2015 τουλάχιστον τρία ξενοδοχεία στην Ελλάδα, στην Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο και το Ρέθυμνο.

10. Η ξενοδοχειακή αλυσίδα Sensimar που ανήκει στην TUI, εγκαινίασε πρόσφατα στην Κέρκυρα το νέο μέλος της ξενοδοχειακής της αλυσίδας Sensimar, το Sensimar Mediterraneo Resort and Spa.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Φωτογραφία: www.eloundabay.gr

Ολόκληρο το άρθρο του Στάθη Κουσουνή:

http://www.kathimerini.gr/769345/article/oikonomia/epixeirhseis/megaloi-die8neis-omiloi-sth-diaxeirish-ellhnikwn-3enodoxeiwn

Share Post