Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Μεγάλο ενδιαφέρον ομίλων για μετατροπή κτηρίου στο κέντρο της Αθήνας σε boutique ξενοδοχείο

Μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, όπως η Coco-Mat της οικογένειας Ευμορφίδη και η Agrino της οικογένειας Πιστιόλα, ενδιαφέρονται για τη μακροχρόνια ενοικίαση διατηρητέου κτηρίου (φωτογραφία), που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ακαδημίας 31 & Αμερικής, στο κέντρο της Αθήνας, με σκοπό τη μετατροπή του σε πολυτελές boutique ξενοδοχείο.

Το 2.518 τ.μ. πενταόροφο κτήριο που βρίσκεται πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος, ανήκει στην Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.), η οποία σχεδιάζει διαγωνισμό μακροχρόνιας ενοικίασης του μέσα στους επόμενους μήνες.

 

1. Coco-Mat

Την πρόθεση της να μεγεθύνει το αποτύπωμα της στον τομέα των ξενοδοχείων, σχεδιάζει η οικογένεια Ευμορφίδη μέσω της «Μπλε Κέδρος ΑΕΑΑΠ», στην οποία ανήκουν τα ξενοδοχεία: COCO-MAT Athens (Κολωνάκι), COCO-MAT Athens Jumelle (Κολωνάκι), COCO-MAT Nafsika (Κηφισιά) και το Athens BC που αναμένεται να ανοίξει το επόμενο διάστημα σχεδόν δίπλα στο μουσείο της Ακρόπολης.

 

2. Agrino

Η οικογένεια Πιστιόλα που ελέγχει τη μεγάλη βιομηχανία τροφίμων Agrino, θέλει να επενδύσει περαιτέρω στον ξενοδοχειακό τομέα, καθώς εδώ και έξι περίπου χρόνια λειτουργεί το Marpessa Smart Luxury Hotel στο Αγρίνιο.

 

Πηγή: Εφημερίδα Real News


Σημαντική σημείωση

Το παραπάνω κείμενο είναι μια περίληψη που ετοιμάσαμε από χθεσινό ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Εύας Οικονομάκη στην εφημερίδα Real News.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram