Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Μεγάλη τουριστική επένδυση στα Χανιά σχεδιάζουν Πανγαία και Dimand

 

Μια νέα μεγάλη τουριστική επένδυση στα Χανιά και συγκεκριμένα στην έκταση του παλιού εργοστασίου της ΑΒΕΑ στη Νέα Χώρα λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, που θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακό συγκρότημα και παραθεριστικές κατοικίες, θα υλοποιήσουν η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand, οι οποίες συνεργάστηκαν και για το νέο ξενοδοχείο Moxy της Πάτρας, ενώ πρόκειται να συνεργαστούν και για το πρώτο Moxy της Αθήνας στην Ομόνοια.

Την περασμένη εβδομάδα η Πανγαία εξαγόρασε το 40% των μετοχών της εταιρείας «ALPHA Επενδυτικής Περιουσίας Χανίων Ανώνυμη Εταιρεία» με το διακριτικό τίτλο «ΑΕΠ Χανίων Α.Ε.» έναντι ποσού 3.470.000 ευρώ, στην οποία ανήκουν δύο οικόπεδα συνολικής έκτασης 11,4 στρεμμάτων στα Χανιά.

 

Το υπόλοιπο 60% της εταιρείας, που ήταν μέλος του τραπεζικού ομίλου Alpha, έχει περιέλθει στην κοινοπραξία που έχει ιδρύσει η Dimand με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Αυτή τη στιγμή, Πανγαία και Dimand βρίσκονται στο στάδιο της εξασφάλισης των απαιτούμενων αδειών, ενώ οι προδιαγραφές του έργου θα προσδιοριστούν επακριβώς μέσα στους επόμενους μήνες.

Η επένδυση μπορεί να φθάσει, στο σύνολό της, στα 55 εκατ. ευρώ.

 

Πηγές: Διαβάστε ολόκληρα τα ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούκη ΕΔΩ στο newmoney.gr, του Δημήτρη Δελεβέγκου ΕΔΩ στο capital.gr και ΕΔΩ στο zarpanews.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram