Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Μεγάλη μείωση των πολιτικών γάμων ζευγαριών από το εξωτερικό στη Λίνδο

Μεγάλη μείωση καταγράφεται στην τέλεση πολιτικών γάμων ζευγαριών από το εξωτερικό στη Λίνδο, μετά την απαγόρευση της Μητρόπολης Ρόδου για την τέλεση των τελετών στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγ. Παύλου.

Συνολικά το 2017, οι πολιτικοί γάμοι ζευγαριών από το εξωτερικό στη Λίνδο είχαν φτάσει τους 550 με τους περισσότερους να τελούνται στο εκκλησάκι του Αγ. Παύλου, ενώ φέτος εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσουν τους 350, επιφέροντας καίριο πλήγμα στην οικονομία της περιοχής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Γιώργο Ελευθερίου, η απώλεια των περίπου 200 γάμων που αναμένεται να καταγραφεί στο τέλος της σεζόν, είναι οι γάμοι που ετελούντο στο εκκλησάκι του Αγ. Παύλου. Όπως λέει, ελάχιστοι από τους μελλόνυμφους επέλεξαν άλλες περιοχές του νησιού για την τελετή του γάμου τους, καθώς οι περισσότεροι επέλεξαν άλλα νησιά, κυρίως των Κυκλάδων.

Αφορμή για την απαγόρευση των τελετών, ήταν οι μεγάλες διαστάσεις που έλαβε η φωτογραφία Βρετανών νεονύμφων στο facebook σε «ερωτικές περιπτύξεις», στο προαύλιο του Αγ. Παύλου το Φθινόπωρο του 2017.

Η εναλλακτική λύση που έχουν οι ενδιαφερόμενοι μελλόνυμφοι, αντί της εκκλησίας του Αγ. Παύλου, είναι η ξύλινη πλατφόρμα που τοποθετήθηκε από το Δήμο Ρόδου μέσα στη θάλασσα, ώστε να τελούνται οι πολιτικοί γάμοι με τριπλό φόντο, το εκκλησάκι του Αγίου Παύλου, την Ακρόπολη και τον οικισμό της Λίνδου. Όμως τελικά η πλατφόρμα δεν κέρδισε το ενδιαφέρον των μελλόνυμφων, με αποτέλεσμα μετά την απόφαση της Μητρόπολης Ρόδου πολλοί γάμοι ακυρώθηκαν και μελλόνυμφα ζευγάρια επέλεξαν άλλους προορισμούς.

Σύμφωνα με τον κ. Ελευθερίου η τοπική οικονομία έχει υποστεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα, καθώς τα εκατοντάδες ζευγάρια που φτάνουν στη Λίνδο στη διάρκεια της σεζόν για να παντρευτούν συνοδευόμενα από συγγενείς και φίλους, είναι ένα μεγάλο «κεφάλαιο» του τοπικού τουρισμού.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Μαίρης Φώτη στο dimokratiki.gr.

Post Tags
Share Post