Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Μεγάλη διεθνής προβολή του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Μία μεγάλη γιορτή στήθηκε στην Ακτή Μιαούλη στη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων με αφορμή τον τερματισμό του 5ου ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας με πλήθος κόσμου και παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά.

Μία σπουδαία, μία πολύ μεγάλη και απαιτητική διοργάνωση ολοκληρώθηκε στα πανέμορφα Ιωάννινα μπροστά σε πλήθος κόσμου που συμμετείχε και σε παράλληλες δράσεις με θέμα το ποδήλατο.

Νικητής του απαιτητικού αυτού ετάπ ο Emil Toudal της Bhs PL Beton Bornholmπου εξήρε και αυτός όπως οι περισσότεροι συμμετέχοντες τη διοργάνωση.

 

 

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε για «ποδηλατική επανάσταση» με αφορμή τη διεξαγωγή του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας:

«Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι. Προσωπικά νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Χαίρομαι που είναι εδώ και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, προσωπικός μου φίλος, Αλέκος Καρχιμάνης που αμέσως ανταποκρίθηκε στα όσα έπρεπε να γίνουν σε κάθε επίπεδο, με αποκορύφωμα να ενεργήσει τάχιστα, ώστε να αποκατασταθεί ο ιστορικός δρόμος της Κατάρας. Ιδιαίτερα ευχαριστώ και το Δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ που επίσης έκανε ό,τι είναι δυνατόν για να έχουμε τις καλύτερες συνθήκες, αλλά και όλους τους αρμόδιους όλων των Περιφερειών και των Δήμων που ενεπλάκησαν με πολύ μεγάλη θέρμη. Επιχειρούμε μία ποδηλατική επανάσταση! Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα σε δέκτες 150 χωρών και των πέντε Ηπείρων. Αυτή η προβολή πολλαπλασιάζεται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δημοσιογράφοι, αθλητές, ΜΜΕ, απλοί πολίτες αναπαράγουν τις ζωντανές Live streaming μεταδόσεις, καθώς και τις υπέροχες εικόνες από τα τοπία της χώρας μας».

Οι εικόνες από το Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας ταξίδεψαν σε πέντε Ηπείρους, καθώς η τηλεοπτική παραγωγή της EBU που διανείμει τη διοργάνωση είχε συνάψει συμφωνίες με περισσοτέρους από 40 διεθνείς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Συγκεκριμένα, εικόνα πήραν η Ευρώπη, η Αμερική, η Ασία, η Αφρική και η Ωκεανία.

Το κατ’ εξοχήν κανάλι της ποδηλασίας, το Eurosport, μέσα από τις δύο συχνότητές του, μετέφερε σε όλον τον κόσμο τα τεκταινόμενα στο Γύρο και η παραγωγή περιελάμβανε καθημερινές ημίωρες ανασκοπήσεις των ετάπ και πλήρη ανασκόπηση της διοργάνωσης, με τις καλύτερες στιγμές, δηλώσεις και όμορφα πλάνα, μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωσή του.

Περαιτέρω συμφωνίες έχουν εξασφαλιστεί με παγκόσμια δίκτυα, μεταξύ των οποίων τα:

CNBC (στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία και την Αμερική),
SPOTV Pan Asia (ESPN κα ιZHIMBO SPORTS στην Κίνα),
Fox Sports (σε Κεντρική Αμερική και Αυστραλία),
BEIN Sports (σε ΗΠΑ, Καναδά, Τουρκία, Μέση Ανατολή και Ασία),
J-SPORTS (Ιαπωνία),
Flow Sports (Καραϊβική),
SONY – Ten sports (Ινδία),
SuperSport (Νότια Αφρική),
Dubai Sports και CNBC (στην περιοχή MENA),
TV5 Monte (Γαλλικό και παγκόσμιο),
Sport TV και Spiler TV (Ουγγαρία),
SPTV (Κροατία),
RTBF (Βέλγιο),
Sport TV (Σλοβενία),
A Bola TV – Benfica TV (Πορτογαλία),
Alpha TV (Φινλανδία),
Prime Tel (Κύπρος).

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media