Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Μεγάλη αύξηση του τουρισμού στην Κύπρο

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη Μεσόγειο θα παίξει η Κύπρος με βάση τις αυξητικές τουριστικές της επιδόσεις, καθώς το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου τα τουριστικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 13,9% και οι αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό κατά 13,5%.

Οι πολιτικές που εφαρμόζονται για τον τουρισμό είχαν και έχουν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν και την ενίσχυση των επενδύσεων.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού υπέγραψε τριετείς συμφωνίες με μεγάλους tour operators, με σκοπό την ενίσχυση των προγραμμάτων τους για την Κύπρο όλο το χρόνο. Μόνο η TUI προβλέπεται ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα αυξήσει τις αφίξεις κατά 50% τους μήνες από Νοέμβριο έως και Μάρτιο και κατά 35% τους καλοκαιρινούς.

Επιπλέον, σημαντικό μέτρο με μετρήσιμα αποτελέσματα για την Κύπρο, είναι η παροχή πολεοδομικών κινήτρων για την ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος στον τουριστικό τομέα, με αυξήσεις του συντελεστή δόμησης μέχρι και 30%.

Οι επενδύσεις που έγιναν τους τελευταίους 36 μήνες για αναβαθμίσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακών μονάδων, έχουν ξεπεράσει τα 450 εκατ. ευρώ προσδίδοντας πρόσθετη αξία στο τουριστικό προϊόν της Κύπρου.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Στάθη Κουσουνή στο kathimerini.gr