Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις για Ηράκλειο – Ρόδο από Γερμανία

RHODES4

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα κρατήσεων Bistro, την οποία χρησιμοποιούν 11.000 γερμανικά τουριστικά γραφεία και 350 online ταξιδιωτικά πρακτορεία για να κάνουν κρατήσεις «πακέτων» διακοπών που προέρχονται από 130 tour operators, το Ηράκλειο και η Ρόδος κατέγραψαν το Φεβρουάριο τη μεγαλύτερη αύξηση κρατήσεων από τη Γερμανία, μεταξύ όλων των προορισμών της Μεσογείου.

Το Ηράκλειο ήταν το Φεβρουάριο, σύμφωνα με το Bistro, αυτό που κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση κρατήσεων «πακέτων» φθάνοντας στο +56% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015, ενώ οι κρατήσεις για τη Ρόδο κατέγραψαν 37% άνοδο το Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Την ίδια στιγμή, η τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας εξακολουθεί να κλυδωνίζεται, καθώς η Αττάλεια καταγράφει το Φεβρουάριο μεγάλη πτώση κρατήσεων 42%.

Σύμφωνα πάντα με το Bistro, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο υποδοχής ξένων τουριστών της Αιγύπτου (Hurghada International Airport) κατέγραψε μείωση κρατήσεων 29% το Φεβρουάριο, ενώ τον Ιανουάριο οι κρατήσεις μειώθηκαν κατά 57%.

Ισχυροί γερμανικοί tour operators, ωστόσο, τροποποιούν ακόμα και τώρα τα προγράμματά τους, ενώ όλα δείχνουν πως θα επιχειρηθεί μια συντονισμένη προσπάθεια ανάκαμψης των κρατήσεων για την Τουρκία. Έτσι οι tour operators Thomas Cook και FTI εμφανίζονται έτοιμοι να προχωρήσουν σε διαφημιστική καμπάνια με την ελπίδα να αναθερμανθούν οι κρατήσεις για την Τουρκία, προκειμένου να περιοριστούν οι απώλειές τους.

Πηγή: www.euro2day.gr

Φωτογραφία: www.rhodes.gr

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Παναγιώτη Υφαντή στο euro2day.gr

Share Post