Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Μεγάλη αποζημίωση από το Δημόσιο επιδικάστηκε στον όμιλο Μαντωνανάκη για το Grand Resort Lagonissi

Νέα τροπή λαμβάνει η δικαστική αντιπαράθεση του Δημοσίου με τον όμιλο Μαντωνανάκη, μια εξέλιξη που πιθανόν να μεταβάλει τα δεδομένα και αναφορικά με την εξυπηρέτηση του καταγγελθέντος τραπεζικού του δανεισμού της τάξης των 350.000.000 ευρώ.

Το ποσό τον 52 εκατ. ευρώ καλείται να καταβάλει η Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στην ξενοδοχειακή εταιρεία Αττικός Ήλιος του ομίλου Μαντωνανάκη, σύμφωνα με απόφαση διαιτητικού δικαστηρίου.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Σύμφωνα με νομική πηγή που λειτουργεί για λογαριασμό του ξενοδοχειακού ομίλου, πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά αποφάσεις διαιτητικών δικαστηρίων που αναμένονται, με τις οποίες οι δικαστικές αρχές ποσοτικοποιηθούν τη ζημιά που υφίσταται ο όμιλος εξαιτίας της μη συμμόρφωσης της ΕΤΑΔ σε τέσσερις αποφάσεις δικαστηρίων που δικαίωναν τον όμιλο.

Η απόφαση, σύμφωνα με τους ίδιους νομικούς κύκλους, αφορά στη διαπίστωση πως η ΕΤΑΔ δεν αποδίδει στον όμιλο εκτάσεις που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Grand Resort Lagonissi.

Υπενθυμίζεται πως έχει προηγηθεί άλλη απόφαση διαιτητικού δικαστηρίου, με την οποία η ΕΤΑΔ καλείται να καταβάλει στον όμιλο Μαντωνανάκη 40 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος Μαντωνανάκη πιστεύει πως μετά τις 13 αποφάσεις του Αρείου Πάγου υπέρ του και κατά της ΕΤΑΔ, θα μπορούσε με τις αποζημιώσεις που του έχουν επιδικασθεί, να κλείσει μέρος του δανεισμού του ομίλου που ξεπερνάει τα 350 εκατ. ευρώ και να αναδιαρθρώσει το υπόλοιπο.

 

Πηγές: www.euro2day.gr, www.kathimerini.gr

Φωτογραφία: https://www.facebook.com/GrandResortLagonissi

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media