Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας οι τουριστικές κατοικίες

Tους δέκα σημαντικότερους λόγους για να αγοράσουν κάτοικοι εξωτερικού τουριστική κατοικία στην Ελλάδα προσδιορίζει στην τελευταία της έκθεση η Αlgean Property.

1. Εύκολη και άμεση προσβασιμότητα με όλα τα μέσα (αεροπλάνο, πλοίο, αυτοκίνητο). Ειδικά για την αεροπορική προσβασιμότητα αναφέρεται η λειτουργία 21 διεθνών αεροδρομίων, αλλά και το έμπρακτο ενδιαφέρον αεροπορικών εταιρειών (British Airways, Turkish Airlines, Qatar Airways, Air Berlin, Aegean, Norwegian, Ryanair, EasyJet, Brussels Airlines, Transavia και Εllin Air) να αυξήσουν περαιτέρω τις πτήσεις τους προς τη χώρα μας.

2. Πολύ καλό κλίμα: Η μέση θερμοκρασία είναι 18 βαθμοί Κελσίου, με περισσότερες από 300 ημέρες να υπάρχει ηλιοφάνεια 8,5 ωρών.

3. Πολιτισμός:  232 σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

4. H μεγάλη ακτογραμμή της Ελλάδας (13.676 χλμ.), όταν η Τουρκία διαθέτει 7.200 χλμ. και η Ισπανία 4.964 χλμ.

5. Η ποιότητα ζωής σε προορισμούς εκτός Αθηνών.

6. Χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας που έχει η χώρα μας σε σχέση με άλλους προορισμούς.

7. Μέτριο κόστος διαβίωσης.

8. Η ανοδική πορεία του τουρισμού, που σε συνδυασμό με τη βελτίωση των τουριστικών δημόσιων και ιδιωτικών υποδομών θα προσδώσει αξία στην επένδυση αγοράς τουριστικής κατοικίας.

9. Η μείωση από 01/01/2014 του φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

10. Το ευνοϊκό, σε σχέση με άλλους προορισμούς, καθεστώς χορήγησης άδειας παραμονής για επενδυτές που αγοράζουν ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Ολόκληρο το άρθρο του Στάθη Κουσουνή:

http://www.kathimerini.gr/767933/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/ane3ereynhtos-paradeisos-h-xwra-mas-gia-toyristikes-katoikies

Share Post