Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Μεγάλη δημοσιότητα για την Αθήνα από το συνέδριο των ταξιδιωτικών bloggers

TBEX

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το διεθνές συνέδριο των ταξιδιωτικών bloggers, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μεταξύ 23 και 25 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων.

Περίπου 850 ταξιδιωτικοί bloggers και συγγραφείς συμμετείχαν στο TBEX Europe 2014 και από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, πριν ακόμα ξεκινήσει το συνέδριο, μέχρι και χθες, έχουν, ήδη, καταγραφεί χιλιάδες αναρτήσεις και αφιερώματα σε όλα τα δημοφιλή διεθνή μέσα κοινωνικής και επαγγελματικής δικτύωσης και blogs (twitter, facebook, instagram, pinterest κ.ά.) που αθροιστικά έχουν αποδώσει εκατομμύρια προβολές και αναγνώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, μόνο στο twitter και μόνο οι επίσημες ετικέτες (hashtags) #ΤΒΕΧATHENS & #THISISATHENS, από 20 ως και 27 Οκτωβρίου «διαβάστηκαν» (reach) από περισσότερους από 11,7 εκατ. μοναδικούς χρήστες (unique users) και συγκέντρωσαν περισσότερες από 68.086.915 προβολές (impressions), μέσα από 14.500 αναφορές από περισσότερους από 3.400 διαφορετικούς χρήστες.

Στο TBEX Athens 2014:

– Συμμετείχαν 850 ταξιδιωτικοί bloggers, συντάκτες ταξιδιωτικών και τουριστικών media, φωτογράφοι, κινηματογραφιστές.

– Οι επισκέπτες προέρχονταν από συνολικά 53 χώρες από όλες τις περιοχές του κόσμου, με την πλειονότητα αυτών, από τη Βόρειο Αμερική (32%), την Ευρώπη (38%) και την Ασία (11%).

– Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 70 περιηγήσεις και επισκέψεις εξοικείωσης εντός Αττικής και έξι άλλα fam trips σε άλλες περιοχές της χώρας (Ήπειρος, Μετέωρα, Κυκλάδες, Θεσσαλονίκη, Μαγνησία, Πελοπόννησος).

– Συνολικά, πάνω από 65 φορείς και επιχειρήσεις υποστήριξαν τη διοργάνωση.

Share Post