Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Μεγάλες πληρότητες σε Πήλιο και Καλάβρυτα

 

Πολύ καλά κινούνται οι πληρότητες στα ξενοδοχεία του Πηλίου και των Καλαβρύτων τις ημέρες των γιορτών.

 

Πήλιο

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργο Ζαφείρη, το Πήλιο αποδείχθηκε πολύ φιλόξενο για τους εκδρομείς των Χριστουγέννων και το ίδιο θα συμβεί και την Πρωτοχρονιά.

Το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί κανονικά και προσφέρει στους σκιέρ τη μοναδική εμπειρία να έχουν θέα σε δύο θάλασσες, λέει ο κ. Ζαφείρης.

Το τριήμερο των Χριστουγέννων οι πληρότητες ανάλογα με την περιοχή κυμάνθηκαν από 80% – 95%, ενώ αυτή τη στιγμή για την Πρωτοχρονιά διαμορφώνονται κατά μέσο όρο στο 70%, ωστόσο τις αμέσως επόμενες ημέρες εκτιμά ότι το ποσοστό θα αυξηθεί μέχρι και στο 95%.

«Η περιοχή μας συνδυάζει βουνό και θάλασσα και αυτό την καθιστά ελκυστική στον ταξιδιώτη» τονίζει ο κ. Ζαφείρης. Παράλληλα εκτιμά ότι η κακοκαιρία που έχει προαναγγελθεί δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην περιοχή του Πηλίου και συστήνει να αποφεύγονται οι υπερβολές.

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι πριν από δύο χρόνια όταν στο Πήλιο επικρατούσαν για μία ημέρα πριν από την Πρωτοχρονιά έντονα καιρικά φαινόμενα δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα, όμως τα μέσα ενημέρωσης με μία υπερβολή στην παρουσίαση του θέματος λειτούργησαν ως «κόφτης» στις πληρότητες καθώς σημειώθηκαν πολλές ακυρώσεις.

 

Καλάβρυτα

Στα Καλάβρυτα δεν έχουν ακόμη χιόνι και ούτε προβλέπεται για τις επόμενες ημέρες, έχουν όμως πολλές φυσικές ομορφιές που λειτουργούν ως πόλος έλξης για τους ταξιδιώτες.

Γι’ αυτό το λόγο, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, την περίοδο των Χριστουγέννων οι πληρότητες ήταν πολύ αυξημένες, σε επίπεδα κοντά στο 90%.

Τώρα στις ημέρες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς έχουν μειωθεί στα επίπεδα του 60%, όμως για την Πρωτοχρονιά εκτιμά ότι οι πληρότητες θα ξεπεράσουν το 85%.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr