Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σχεδιάζει η Grivalia

GRI

 

Μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σχεδιάζει η εταιρεία Grivalia Hospitality που συστάθηκε πριν από λίγους μήνες από τη Grivalia ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία).

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία συζητά τη συμμετοχή της στην ανακατασκευή του ημιτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος Ilios, που βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, λίγο μετά την Αγία Μαρίνα, ιδιοκτησίας του ομίλου της Eurobank. To συγκρότημα είναι προς πώληση εδώ και πολύ καιρό από την τράπεζα και αναπτύσσεται σε τρία τμήματα: το κυρίως ξενοδοχείο, ένα «χωριό» με bungalows, αλλά και τα bungalows στην παραλία. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα βρίσκεται σε οικόπεδο 65 στρεμμάτων, η δυναμικότητα του ανέρχεται στα 400 δωμάτια και διαθέτει πέντε πισίνες, spa, εστιατόρια, συνεδριακό κέντρο, γήπεδα τένις, μπάσκετ και 20 καταστήματα.

Στις Κυκλάδες, το ενδιαφέρον της Grivalia επικεντρώνεται, σε πρώτη φάση, στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς, όπως είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη, είτε πρόκειται για παλιές μονάδες που χρήζουν ανακαίνισης, είτε για ημιτελείς ή εγκαταλειμμένες, είτε ακόμη και για υφιστάμενα ξενοδοχεία που μπορεί να παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές.

Με βάση το σχεδιασμό της Grivalia, που για πρώτη φορά τώρα επεκτείνεται στον ξενοδοχειακό κλάδο, οι επενδύσεις σε πρώτη φάση θα ανέλθουν στα 200 εκατ. ευρώ. Η Grivalia Hospitality έχει ήδη εξασφαλίσει αρχικά κεφάλαια της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ, τα οποία, μαζί με το δανεισμό που έχει λαμβάνειν η εταιρεία για νέες επενδύσεις μπορούν να αυξηθούν στα 200 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.newmoney.gr

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο της Στεφανίας Σούκη στο newmoney.gr