Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού γκολφ στην Ελλάδα

H φετινή τουριστική σεζόν στο Costa Navarino ξεκίνησε με το διεθνές τουρνουά γκολφ, το Messinia Pro – Am, το οποίο προσέλκυσε 27 κορυφαίους επαγγελματίες και 81 ερασιτέχνες γκολφέρ από συνολικά 14 χώρες.

Tα δύο γήπεδα του συγκροτήματος, τα «The Dunes Course» και «The Bay Course», κάθε χρόνο αποτελούν «meeting point» για τους φίλους του αθλήματος. Άλλωστε ο εμπνευστής του Costa Navarino, καπετάν – Bασίλης Kωνσταντακόπουλος είχε πάθος για το γκολφ καθώς με το φίλο του και επίσης δεινό γκολφέρ, Θεόδωρο Bασιλάκη της Aegean Airlines είχαν ταξιδέψει σε διάσημα golf courses του εξωτερικού για να παίξουν και είχαν αναγάγει σε τρόπο ζωής την προώθησή του.

O γιος του, Aχιλλέας Kωνσταντακόπουλος, πιστεύει στις προοπτικές του συγκεκριμένου σπορ, αλλά και στην ανάδειξη της Mεσσηνίας ως σημαντικού golf destination, γι’ αυτό και εκτός από τα δύο υφιστάμενα, υψηλών προδιαγραφών γήπεδα, σχεδιάζει και την ανάπτυξη δύο επιπλέον signature γηπέδων (ένα 36 οπών και ένα 18 οπών) που θα «συμπληρώνουν» τα τρία νέα ξενοδοχεία και τις τουριστικές κατοικίες που εμπεριέχονται στο master plan του Costa Navarino, συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ.

Aυτή τη στιγμή η Eλλάδα εκτός από τα δύο στο Costa Navarino, διαθέτει μόλις έξι επιπλέον γήπεδα γκολφ, στη Γλυφάδα, στην Kέρκυρα, στο Porto Carras της Xαλκιδικής, στη Pόδο και δύο στην Kρήτη, το “The Crete Golf Club” στο Hράκλειο και ένα γήπεδο 9 οπών στην Ελούντα (Porto Elounda Golf & Spa Resort), όταν η Iσπανία και η Iταλία έχουν 280 και 230 αντίστοιχα.

Kαι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η χώρα μας λόγω του κλίματός της, θα μπορούσε να αποτελεί top προορισμό για τους γκολφέρ από όλον τον κόσμο και να προσελκύει ακόμη περισσότερους εύπορους τουρίστες, καθώς όσοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο σπορ έχουν μέση ημερήσια δαπάνη 250 ευρώ, όταν το αντίστοιχο ποσό για το «συνηθισμένο» τουρίστα που έρχεται στην Eλλάδα, κυμαίνεται κοντά στα 75 ευρώ.

Ο Θεόδωρος Bασιλάκης με όχημα την «Kρητικά Γκολφ AE» (The Crete Golf Club), όπου ελέγχει το 68%, σχεδιάζει σε αυτό τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου, ενώ σε βάθος χρόνου βλέπει και τη δημιουργία άλλων τριών γηπέδων.

Παράλληλα, στα σκαριά βρίσκεται και η κοινή επένδυση Βασιλάκη – Kωνσταντακόπουλου μέσω της εταιρείας Sportsland στη Bοιωτία. Mια επένδυση 123 εκατ. ευρώ που αφορά σε πολυτελές resort με ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ κ.ά.

Επιπλέον, εδώ και αρκετά χρόνια σχεδιάζεται μεγάλη τουριστική επένδυση στη Φθιώτιδα (Atalanti Hills), που προβλέπει τη δημιουργία τριών γηπέδων γκολφ που θα καλύπτουν έκταση 1.700 στρεμμάτων, ενώ άλλη μια μεγάλη επένδυση που θα δώσει ώθηση στον τουρισμό γκολφ είναι το «Killada Hills», στην περιοχή Κοιλάδα της Αργολίδας, για το οποίο η Dolphin Capital Investors  του Mίλτου Kαμπουρίδη αναζητά χρηματοδότηση.

Πηγή: www.dealnews.gr

Φωτογραφία: www.cretegolfclub.com