Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Μεγάλα έσοδα για επιχειρήσεις της Αττικής από τα Ποσειδώνια

POSIDONIA

 

Η μεγάλη διεθνής ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια», που άνοιξε χτες τις πύλες της στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, δίπλα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας.

Οι οργανωτές κάνουν λόγο για τα μεγαλύτερα Ποσειδώνια στη σχεδόν 50ετή ιστορία του θεσμού και αναφέρουν «αύξηση του εκθεσιακού χώρου που υπερβαίνει το 15%, συνολική έκταση που ξεπερνά τα 40.000 τετραγωνικά μέτρα, πάνω από 40 συνέδρια και νέα αθλητικά γεγονότα».

Υπολογίζουν ότι περισσότεροι από 1.800 εκθέτες από 89 χώρες θα δώσουν το «παρών» λέγοντας ότι σημειώνεται ρεκόρ συμμετοχών.

Όλα αυτά θα φέρουν πρόσθετα έσοδα στον τουρισμό, τα οποία υπολογίζονται ότι θα είναι ύψους 60 εκατ. ευρώ, καθώς εκτιμάται ότι 20.000 επισκέπτες από την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα θα έλθουν στην Αθήνα για τα Ποσειδώνια, με τις πληρότητες των ξενοδοχείων της πρωτεύουσας να αγγίζουν το 100%.

Επίσης, αναμένεται να τονωθεί σημαντικά ο τζίρος των παραλιακών εστιατορίων, μπαρ και χώρων διασκέδασης, όπου οι ναυτιλιακές εταιρείες θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις και πάρτι για τα οποία φημίζονται τα Ποσειδώνια.

Πηγή: www.tovima.gr

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Διονύση Βυθούλκα στο tovima.gr