Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Μεγάλα έσοδα από τη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια»

Από σήμερα το απόγευμα, Δευτέρα 4 Ιουνίου έως την Παρασκευή 8 Ιουνίου, η καρδιά της παγκόσμιας ναυτιλίας χτυπά στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, δίπλα στο αεροδρόμιο της Αθήνας, όπου φιλοξενείται για μια ακόμη χρονιά η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια».

Συνολικά 1.920 εκθέτες από 92 χώρες είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο μεγαλύτερο ναυτιλιακό γεγονός στον κόσμο, που γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια του.

Καταγράφοντας ρεκόρ όλων των εποχών, τόσο σε αριθμό συμμετοχών όσο και σε εκθεσιακό χώρο, ο πήχης ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά για τους διοργανωτές σε ό,τι αφορά τον αναμενόμενο αριθμό επισκεπτών στην έκθεση.

Συνολικά 22 χώρες, μέσα από τα εθνικά τους περίπτερα στα Ποσειδώνια 2018, θα παρουσιάσουν τα δικά τους ναυτιλιακά προϊόντα και υπηρεσίες σε ένα εξειδικευμένο κοινό ναυτιλιακών στελεχών, αλλά και θεσμικών φορέων του κλάδου.

Η Βραζιλία και η Πολωνία συμμετέχουν για πρώτη φορά με εθνικά περίπτερα στην έκθεση, πλάι σε ήδη καταξιωμένες, παραδοσιακές ναυπηγικές δυνάμεις όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και σε παραδοσιακούς ευρωπαϊκούς εκθέτες όπως η Βρετανία, η Δανία και η Ολλανδία.

Εκτιμάται ότι η διοργάνωση των Ποσειδωνίων, κάθε δύο χρόνια, αποφέρει συνολικά έσοδα 62 εκατ. ευρώ στις τοπικές επιχειρήσεις των κλάδων της φιλοξενίας, της εστίασης, της διοργάνωσης εταιρικών εκδηλώσεων και των μεταφορών.

 

Πηγή: www.tovima.gr