Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Ματαιώθηκε η έκθεση «Ποσειδώνια 2020» λόγω κορονοϊού – Μεγάλο πλήγμα για τα ξενοδοχεία της Αττικής

Τη ματαίωση της μεγάλης διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2020», η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Ιούνιο και στη συνέχεια αναβλήθηκε για τον προσεχή Οκτώβριο, ανακοίνωσαν χθες οι διοργανωτές της, λόγω αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού διεθνώς, αλλά και της πιθανότητας επισκέπτες της έκθεσης από το εξωτερικό να μην μπορέσουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Οι οργανωτές «ανανεώνουν το ραντεβού» με τα μέλη της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας για τα επόμενα «Ποσειδώνια», τον Ιούνιο του 2022.

Να σημειωθεί ότι είναι μεγάλο το πλήγμα για τα ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών, αλλά και για δεκάδες άλλες επιχειρήσεις της Αττικής (εστίαση, οργάνωση εκδηλώσεων, μεταφορές κ.ά.), καθώς τα έσοδα από την έκθεση «Ποσειδώνια», η οποία πραγματοποιείται ανά δύο χρόνια, συνολικά υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Τις ημέρες της έκθεσης μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων στην Αττική έχουν πληρότητα 100%, ενώ αυξάνονται σημαντικά τα έσοδα παραλιακών εστιατορίων και χώρων διασκέδασης, όπου οι ναυτιλιακές εταιρείες πραγματοποιούν μεγάλες εκδηλώσεις.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση των οργανωτών της έκθεσης «Ποσειδώνια» 

Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε τη ματαίωση της διοργάνωσης των Ποσειδωνίων 2020, τα οποία είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τον Ιούνιο και στη συνέχεια αναβλήθηκαν για τον Οκτώβριο του ιδίου έτους.

Σε αυτή τη δύσκολη απόφαση καταλήξαμε έπειτα από εκτεταμένη διαβούλευση με πολλούς εκθέτες και με μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας, αφού αξιολογήσαμε την παρούσα κατάσταση της πανδημίας Covid-19 σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο.

Η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές και η αδυναμία να προβλέψουμε με ακρίβεια την πορεία της πανδημίας τους επόμενους μήνες, εντείνουν την αβεβαιότητα που επικρατεί διεθνώς και μας φέρνουν αντιμέτωπους με προκλήσεις που είναι πέρα από τον έλεγχο μας.

Επιπλέον, οι έκτακτες διαδικασίες που ισχύουν για τις διεθνείς μετακινήσεις οι οποίες επαναξιολογούνται συνεχώς, θέτουν σημαντικούς περιορισμούς στους εκθέτες και τους επισκέπτες μας από το εξωτερικό, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην μπορέσουν να επισκεφθούν την Ελλάδα. Χωρίς αυτούς τα «Ποσειδώνια» δεν θα είναι τα ίδια.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τα «Ποσειδώνια» να ξεχωρίζουν είναι οι ευκαιρίες για συναντήσεις, γνωριμίες και δικτύωση κατά τη διάρκεια αλλά και στο περιθώριο της έκθεσης, καθώς και η φιλοξενία, η ζωντανή ατμόσφαιρα και οι στιγμές διασκέδασης που απολαμβάνουν οι συμμετέχοντες στη διοργάνωσή μας.

Η έντονη ανησυχία μας είναι ότι αυτή η ξεχωριστή ατμόσφαιρα, που φέρνει κοντά την ελληνική και τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, υπονομεύεται από την κρίση της πανδημίας Covid-19, θέτοντας σε κίνδυνο τα αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουν, αναμένουν και προσδοκούν από τα «Ποσειδώνια».

Ήδη εστιάζουμε στις προετοιμασίες μας για τα επόμενα «Ποσειδώνια», τον Ιούνιο του 2022, με αισιοδοξία ότι θα έχει τεθεί υπό έλεγχο σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία Covid-19.

 

Φωτογραφίες: www.posidonia-events.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media