Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Το Μάρτιο του 2020 θα ανοίξει το 5άστερο King’s Palace δίπλα στην πλατεία Συντάγματος

Το Μάιο του 2020 προβλέπεται ότι θα ανοίξει το ξενοδοχείο King’s Palace στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, έχοντας προηγηθεί το Μάρτιο του ίδιου έτους ένα «soft opening».

Πρόκειται για το τρίτο πολυτελές ξενοδοχείο της ΛΑΜΨΑ Α.Ε., του ομίλου Λασκαρίδη στην Αθήνα, μετά το «Μεγάλη Βρεταννία» και το «King George».

Πρόθεση της ΛΑΜΨΑ, η οποία έχει μισθώσει το κτήριο (φωτογραφία) για 30 χρόνια, είναι η αναβίωση του παλιού King’s Palace, καθώς πριν από δεκαετίες λειτουργούσε στο ίδιο κτήριο, γι’ αυτό το λόγο η εταιρεία θα διατηρήσει την επωνυμία του ξενοδοχείου, τη διαχείριση του οποίου θα αναλάβει η MGallery του μεγάλου γαλλικού ξενοδοχειακού ομίλου Accor.

Η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ και το νέο 5άστερο ξενοδοχείο, δίπλα στην πλατεία Συντάγματος, θα έχει δυναμικότητα 180 δωμάτια και σουίτες.

Σε σχέση με τα αρχικά σχέδια της εταιρείας, έγιναν δύο αλλαγές: 1. Το νέο ξενοδοχείο θα είναι 5άστερο και όχι τεσσάρων αστέρων, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός. 2. Με βάση την αρχική πρόβλεψη το ύψος της ανακατασκευής του κτηρίου θα έφθανε τα 16 – 17 εκατ. ευρώ. Τελικά ίσως θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ, καθώς επιθυμία των μετόχων της εταιρείας είναι να δημιουργηθεί ένα νέο πολυτελές ξενοδοχείο, «σημείο αναφοράς» για την Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες ριζικής ανακατασκευής – μετατροπής του κτηρίου σε ξενοδοχείο, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

 

Διαβάστε ολόκληρα τα ρεπορτάζ της Εύας Οικονομάκη (ΕΔΩ) στο real.gr και του Παναγιώτη Υφαντή (ΕΔΩ) στο euro2day.gr.