Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Η Marriott ή η Accor αναλαμβάνει τη διαχείριση του πρώην Esperiα της οδού Σταδίου;

Τρεις ήταν τελικά οι προσφορές στο διαγωνισμό μακροχρόνιας ενοικίασης του ΕΦΚΑ για το πρώην Esperia Palace στην οδό Σταδίου, με σκοπό τη μετατροπή του σε 5άστερο ξενοδοχείο.

Παρά το μεγάλο αριθμό επενδυτών που είχαν ενδιαφερθεί να ενημερωθούν για το διαγωνισμό, τελικά, τα σχήματα που κατέθεσαν προσφορά ήταν τρία:

1. Ένας νεοεισερχόμενος όμιλος, ισραηλινών συμφερόντων, που αναζητεί εδώ και καιρό την είσοδό του στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, ο Fattal, που διαθέτει πάνω από 150 ξενοδοχεία ανά την Ευρώπη (και στην Κύπρο) και διευρύνει αυτή την περίοδο περαιτέρω την παρουσία του στην ευρωπαϊκή αγορά, εντάσσοντας στα πλάνα του και την Ελλάδα.

2. Tο σχήμα της YASBEK, λιβανέζικων συμφερόντων από κοινού με τον όμιλο της Marriott, που ενώνουν για δεύτερη φορά τις δυνάμεις τους, αφού το «δίδυμο» ήδη προετοιμάζει το νέο πολυτελές Academia Athens Autograph Collection στην oδό Ακαδημίας, που θα λειτουργήσει το 2019.

3. Ο γαλλικός όμιλος Accor, που έχει συμμαχήσει με μεγάλο εγχώριο όμιλο επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, τον όμιλο Βερούκα της γνωστής αλυσίδας Bazaar.

Το Esperia Palace,που διέκοψε τη λειτουργία του το 2010, λειτουργούσε ως 4άστερο ξενοδοχείο με 176 δωμάτια.

Όπως προβλέπεται από τους όρους του διαγωνισμού, ο επενδυτής που θα κερδίσει το διαγωνισμό, θα προχωρήσει σε εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης για τη λειτουργία του ξενοδοχείου με προδιαγραφές διεθνούς αλυσίδας 5 αστέρων, ελαχίστου ύψους 10,5 εκατ. ευρώ και ο ΕΦΚΑ θα εισπράττει μηνιαίο ενοίκιο τουλάχιστον 54.210 ευρώ.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούκη στο newmoney.gr.

Post Tags
Share Post