Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Μαρίνα Αγίας Νάπας: Το διαμάντι της Κύπρου

ΜΑΡΙΝΑ1

 

Ως ένα διαμάντι για την Κύπρο χαρακτηρίζεται η μαρίνα της Αγίας Νάπας (φωτορεαλιστικές απεικονίσεις), ή «Makronisos Marina» όπως έχει ονομαστεί, με αθλητικές εγκαταστάσεις, πλατείες, ελικοδρόμιο, yacht club και ξενοδοχεία.

H μαρίνα θα μπορεί να φιλοξενήσει 600 σκάφη αναψυχής μήκους από 10 μέχρι 65 μέτρων, ενώ σε ειδικό χώρο θα μπορούν να φιλοξενούνται άλλα 150 σκάφη για σκοπούς επιδιόρθωσης ή και στάθμευσης.

Σε ότι αφορά την οικιστική ανάπτυξη θα κατασκευαστούν 30 πολυτελείς βίλες, καθώς επίσης ένας 25όροφος “ουρανοξύστης”, με 68 πολυτελή διαμερίσματα.

Εντυπωσιακό θα είναι και το ημικύκλιο εμπορικό κέντρο με εμβαδόν 5.000 τ.μ. το οποίο θα προσφέρει και σειρά επιλογών για φαγητό, διασκέδαση, χώρους ευεξίας κ.ά. και περίπου 850 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.

Η κατασκευή του έργου, το οποίο θα στοιχίσει συνολικά 220 εκατομμύρια ευρώ, θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις:

1η: Κατασκευή της μαρίνας

2η: Κατασκευή του εμπορικού κέντρου

3η: Κατασκευή βιλών και ουρανοξύστη

ΜΑΡΙΝΑ2ΜΑΡΙΝΑ3

ΜΑΡΙΝΑ4

Tο project διεκδικούν επτά όμιλοι:

1. O ιταλικός κατασκευαστικός κολοσσός Salini Impregilo, που ανέλαβε μαζί με την ελληνική κατασκευαστική εταιρεία TEPNA την κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

2. H TEPNA

3. H AKTΩP, του ομίλου Mπόμπολα

4. H METKA, του ομίλου Mυτιληναίου

5. Η J&P Άβαξ, των Iωάννου – Παρασκευαίδη

6. Μία ρωσο-κυπριακή κοινοπραξία

7. H κοινοπραξία των ισχυρών ιταλικών ομίλων Impresa Pietro Cidonio και Piacentini Costruzioni με την κυπριακή Cybarco του ομίλου Λανίτη.

Πηγές: www.sigmalive.com, www.dealnews.gr

Φωτορεαλιστικές απεικονίσεις: www.smithgroupjjr.com