Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

MarBella Collection: Ανοίγει το 2024 νέο ξενοδοχείο 200 κλινών στην Κέρκυρα

 

Ο ξενοδοχειακός Όμιλος MarBella Collection συνεχίζει τη διαρκή ανάπτυξή του μέσα από ένα στοχευμένο πρόγραμμα επενδύσεων για την τριετία 2022 – 2025.

Βασική επιδίωξη είναι τόσο η δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων όσο και η ενίσχυση των MarBella Corfu και MarBella Nido, εδραιώνοντας την πρωταγωνιστική παρουσία του Ομίλου στην ελληνική τουριστική αγορά.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το πολυβραβευμένο MarBella Corfu (φωτογραφία), το επενδυτικό πλάνο για το 2022 ύψους 5 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει την προσθήκη δύο νέων εστιατορίων στις γαστρονομικές του επιλογές, καθώς και ένα state-of-the-art Aqua Park, κάνοντας το MarBella Corfu ένα από τα λίγα 5* ξενοδοχεία με σύγχρονες εγκαταστάσεις υδάτινου πάρκου.

Για τη σεζόν 2023 προβλέπεται πλήρης ανακαίνιση όλων των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων, με κόστος επένδυσης που ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ.

Στο MarBella Nido (φωτογραφία) θα προστεθεί μια νέα πτέρυγα με 25 πολυτελείς σουίτες και εκπληκτική θέα στη θάλασσα, μία επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ και στόχο ολοκλήρωσης το 2024.

Τέλος, με τον ίδιο χρονικό ορίζοντα έχει δρομολογηθεί και το έργο προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ που αφορά τη δημιουργία κεντρικών γραφείων και αυτόνομων λειτουργικά αποθηκών τροφίμων και εφοδιασμού, που θα εξυπηρετούν όλα τα ξενοδοχεία.

 

Νέα ξενοδοχειακά projects
Στα πλαίσια του επενδυτικού του πλάνου, ο Όμιλος ανακοινώνει τη δημιουργία μιας ολοκαίνουριας ξενοδοχειακής μονάδας στην Κέρκυρα, η δυναμικότητα της οποίας προβλέπεται να αγγίξει τις 200 κλίνες.

Το έργο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2024, ενώ το ύψος της επένδυσης φτάνει τα 15 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ενισχύεται η παρουσία του Ομίλου στη Θεσπρωτία, χάρη στη δημιουργία ενός complex πολυτελών βιλών στην περιοχή του Καραβοστασίου.

Το project έχει κόστος επένδυσης 3,5 εκατ. ευρώ. Η περαιτέρω ανάπτυξη των ήδη πετυχημένων ξενοδοχειακών μονάδων σε Ιόνιο και Ήπειρο θα συμβάλλει στην ανάδειξη τόσο των προορισμών όσο και των ευρύτερων περιοχών, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την πρωταγωνιστική θέση του Ομίλου στην εγχώρια τουριστική αγορά.

Ο ιδιοκτήτης του Ομίλου MarBella Collection, Βασίλης Δρακόπουλος, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την ανάπτυξη του Ομίλου MarBella Collection. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε πρωταγωνιστές στον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας, αναδεικνύοντας με σεβασμό τους προορισμούς στους οποίους δραστηριοποιούμαστε. Με τη δημιουργία ενός διευρυμένου ξενοδοχειακού πολυτελούς προϊόντος, στόχος μας είναι η ανταπόκριση στις ανάγκες και απαιτήσεις των σύγχρονων -και διαφορετικού προφίλ- ταξιδιωτών»

Οι επενδύσεις του Ομίλου MarBella Collection είναι σε πλήρη εξέλιξη και κινείται εντός του σχετικού χρονοδιαγράμματος.

Το επενδυτικό πρόγραμμα, που προβλέπεται να ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια ευρώ σε ορίζοντα τριετίας, έρχεται να στηρίξει έμπρακτα την τοπική κοινωνία σε μία εξαιρετικά απαιτητική συγκυρία.

Η στήριξη αυτή θα είναι διαρκής, τόσο κατά τη φάση κατασκευής, κατά την οποία θα απασχοληθούν 700 περίπου άτομα, όσο και με τη λειτουργία των νέων μονάδων, που αναμένεται να απασχολήσουν 850 συνολικά εργαζομένους.

Να σημειωθεί ότι κατά την πενταετία 2016 – 2021, ο Όμιλος MarBella Collection προχώρησε σε επενδύσεις της τάξεως των 46 εκατομμυρίων ευρώ με την αγορά και ανακατασκευή υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων τόσο στον Άγιο Ιωάννη Περιστερών στη νότια Κέρκυρα (νυν MarBella Nido) όσο και στην περιοχή του Καραβοστασίου (νυν MarBella Elix – φωτογραφίες), παράλληλα με το διαρκή εκσυγχρονισμό του MarBella Corfu.

Σχετικά με τη MarBella Collection

O Όμιλος MarBella Collection αποτελεί ένα δυναμικά εξελισσόμενο ξενοδοχειακό group το οποίο για περισσότερα από 50 χρόνια προάγει την εξαιρετική ελληνική φιλοξενία μέσα από τα δύο ξενοδοχεία στην Κέρκυρα:

Το οικογενειακό 5άστερο MarBella Corfu στον Άγιο Ιωάννη Περιστερών (το οποίο τα τελευταία τρία χρόνια βραβεύεται με το Condé Nast Traveller Readers’ Choice Awards ως ένα από τα κορυφαία Ευρωπαϊκά καλοκαιρινά resort), το γειτονικό Adults Only Suite hotel MarBella Nido Suite Hotel & Villas, ενεργό μέλος των Small Luxury Hotels of the World, ενώ το Μάιο του 2021 το MarBella Elix, το πρώτο ξενοδοχείο του Ομίλου εκτός Κέρκυρας υποδέχτηκε τους πρώτους του επισκέπτες στην πανέμορφη περιοχή Καραβοστάσι του νομού Θεσπρωτίας.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media