Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Νέα μακροπρόθεσμα συμβόλαια της TUI με Έλληνες ξενοδόχους

Νέα μακροπρόθεσμα συμβόλαια με Έλληνες ξενοδόχους, που δεν περιλαμβάνονταν στο χαρτοφυλάκιό της, υπογράφει η TUΙ, σε μια προσπάθεια να αναπτυχθεί περαιτέρω στην Ελλάδα, στον απόηχο της κατάρρευσης της Thomas Cook.

Παραμένει όμως αδιευκρίνιστο το πόσους τουρίστες που έρχονταν με πακέτα της Thomas Cook θα μπορέσει να φέρει στο δικό της «στρατόπεδο», καθώς στην περιφέρεια παρατηρείται υστέρηση διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων. Συνολικά μέσω της αεροπορικής εταιρείας της Thomas Cook έφθαναν στην Ελλάδα 2,8 εκατ. τουρίστες.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Τα παραπάνω ανέφερε ο Sebastian Ebel (φωτογραφία), μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της TUI και διευθύνων σύμβουλος των δραστηριοτήτων της στα ξενοδοχεία, στην κρουαζιέρα και στις εκδρομές, ο οποίος ήρθε την Παρασκευή εκτάκτως στην Αθήνα.

Μεγάλο ζήτημα έχει προκαλέσει το θέμα της απώλειας αεροπορικών θέσεων με σημαντικό το κενό από την Thomas Cook, λόγω και των μεμονωμένων πελατών (εκτός των «πακέτων») που διακινούσε. Ειδικά η χώρα μας, χάνει 610.000 αεροπορικές θέσεις έως το τέλος του Αυγούστου του 2020 με βάση το σημερινό προγραμματισμό.

Ο κ. Εbel, είχε μαζί με το επιτελείο του διαδοχικές συναντήσεις τόσο με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού όσο και εκπροσώπους των Ελλήνων ξενοδόχων.

«Θέλουμε να κάνουμε business στην Ελλάδα με δίκαιους όρους και μακροπρόθεσμο χαρακτήρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, απαντώντας ουσιαστικά στο ερώτημα αν με απούσα την Thomas Cook, οι όροι για τους Έλληνες ξενοδόχους που είχαν συνεργασία με τον ιστορικό ταξιδιωτικό κολοσσό, θα είναι πολύ χειρότεροι και ακριβότεροι.

«Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες αεροπορικές θέσεις αυτή τη στιγμή, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Ebel τόνισε ότι: «Για τη σεζόν του 2020, ο στόχος συνολικά για τον ελληνικό τουρισμό, είναι να καλυφθεί στο 100% το κενό και θεωρούμε ότι αυτό είναι εφικτό, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα αεροσκαφών. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει στο κομμάτι αυτό περισσότερες προκλήσεις λόγω των νησιών και της πιο δύσκολης πρόσβασης. Ωστόσο, γι’ αυτό ξεκινήσαμε τις συζητήσεις τόσο σύντομα, προκειμένου να καλύψουμε πολύ γρήγορα το κενό που έχει δημιουργηθεί. Προσπαθούμε να στηρίξουμε τόσο τους προορισμούς όσο και τους ξενοδόχους».

 

Πηγές: Διαβάστε ολόκληρα τα ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούκη ΕΔΩ στο newmoney.gr και του Ηλία Μπέλλου ΕΔΩ στο kathimerini.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post