Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Διαγωνισμός μακροχρόνιας ενοικίασης του πρώην Ξενία της Χίου

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στο πλαίσιο του σχεδίου της για την αξιοποίηση των Ξενία σε όλη την Ελλάδα, προκηρύσσει τη διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού (e-auction), μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της www.e-publicrealestate.gr, για την αξιοποίηση του πρώην Ξενία Χίου μέσω μακροχρόνιας εκμίσθωσης.

Το Ξενία βρίσκεται στον κεντρικό παραλιακό δρόμο της πόλεως της Χίου και έχει κάλυψη περίπου 1.600 τ.μ., τα οποία αναπτύσσονται σε ισόγειο και δύο ορόφους και έκταση οικοπέδου περίπου 1.650 τ.μ.

Το ακίνητο με προηγούμενη χρήση ξενοδοχείου, δυναμικότητας 28 δωματίων (22 δίκλινα και έξι μονόκλινα) – 50 κλινών, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι και το κέντρο της πόλης της Χίου, ενώ απέχει μόλις 2 χλμ. από το αεροδρόμιο.

Σκοπός της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι η προσέλκυση επενδυτών για την αποκατάσταση και αναβάθμιση του Ξενία και τη μακροχρόνια εκμίσθωσή του με σκοπό τη λειτουργία του ως ξενοδοχείο.

 

Ο ανάδοχος θα αναλάβει όλα τα κόστη για την πλήρη ανακατασκευή και λειτουργία του. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται στα 50 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης. Ο μισθωτής θα καταβάλει στην ΕΤΑΔ, ετήσιο μίσθωμα όπως αυτό θα διαμορφωθεί κατά τη διαδικασία του ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

Προθεσμία και τόπος υποβολής του Φακέλου Δικαιολογητικών ορίζεται η Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, 15.00 ώρα Ελλάδος, στα γραφεία της ΕΤΑΔ Α.Ε., Βουλής 7 Σύνταγμα, Αθήνα (2ος όροφος – Πρωτόκολλο).

Η ημερομηνία υποβολής της οικονομικής προσφοράς θα ανακοινωθεί στους συμμετέχοντες σύμφωνα με τους Γενικούς Όρους Διαγωνισμών εκμίσθωσης ακινήτων της ΕΤΑΔ.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram